Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2006 09:52
UPD:11:05

Praxis Securities: «Η αναμονή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων σημαντικών δεικτοβαρών εταιρειών, κατά την τρέχουσα εβδομάδα, ενδέχεται να οδηγήσει την επενδυτική κοινότητα να παρουσιάσει τάσεις συσσώρευσης».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε επίσης ανοδικά και χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν οι επιδόσεις των μετοχών εταιρειών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Το ανοδικό momentum που έχει δημιουργηθεί στην αγορά δεν φαίνεται εύκολα ανατρέψιμο κυρίως αφού υποστηρίζεται και από τις διεθνείς αγορές. Πιστεύουμε πως σήμερα δεν αναμένονται ιδιαίτερες εξελίξεις και οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα θα διατηρήσουν την υπάρχουσα δυναμική».

Fortius Finance: «Το ενδιαφέρον την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να εστιασθεί στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 12μήνου, με την πορεία τους (καλύτερα, σύμφωνα, ή χειρότερα των εκτιμήσεων) να δίνει τον τόνο στην αγορά, ελέω σημαντικών εταιρικών εξελίξεων ή αλλαγής του διεθνούς κλίματος. »Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ αρχικά σε υψηλότερα επίπεδα, με την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από τη δυνατότητα απορρόφησής ή μη των ρευστοποιήσεων στις δεικτοβαρείς μετοχές και ζητούμενο την παραμονή του ΓΔ πάνω από τις 4,100 μονάδες. Η αργία της Wall Street σήμερα (President’s Day) αναμένεται να διατηρήσει χαμηλό των ενδιαφέρον των επενδυτών στις ξένες αγορές».

Emporiki Investment Bank: «Σε θετικές περιοχές αναμένουμε να κινηθεί η αγορά στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης με τις τραπεζικές μετοχές να καθορίζουν την τάση».

Εγνατία Χρηματιστηριακή: «Για τις επόμενες συνεδριάσεις δεν θα πρέπει να αποκλείεται κάποια σταθεροποίηση τιμών εν όψει των αποτελεσμάτων των εταιρειών για το 2005, που αναμένεται να προσφέρουν νέα κατεύθυνση στην αγορά».

Euroxx: «Με κέρδη έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. την Παρασκευή, με τον FTSE-40 να καταγραφεί τη μεγαλύτερη άνοδο από τους επιμέρους δείκτες, ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Για το προσεχές διάστημα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών στη Σοφοκλέους θα κινηθεί μεταξύ των υψηλών και χαμηλών σημείων της περιόδου, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εταιρειών για το έτος 2005».

Aspis Bank: «Η υποχώρηση των µετοχών της τεχνολογίας την Παρασκευή επηρέασε αρνητικά τη Wall Street και αναµένεται επηρεάσει και τα ευρωπαϊκά χρηµατιστήρια σήµερα. Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, θεωρούµε πιθανό να υπάρξουν τάσεις συσσώρευσης µέσω ρευστοποιήσεων κερδών. Πάντως, το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι έντονο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδοµάδας καθώς αναµένονται οι δηµοσιεύσεις των ετήσιων αποτελεσµάτων σηµαντικών εισηγµένων εταιρειών».

Alpha Finance: «Πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θα παραμείνουν επιφυλακτικοί αναμένοντας τα οικονομικά αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα