Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κλείσιμο

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2001 20:45
UPD:20:46

Οι κυριότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές κινήθηκαν ελαφρώς πτωτικά, υπό το βάρος των δυσμενών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για το ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη το τρέχον έτος, τοποθετώντας τον στο 2,8% έναντι προηγούμενης εκτίμησης 3,2%.

Επιπλέον, ο Σύνδεσμος Βρετανών Βιομηχάνων με σημερινή του ανακοίνωση, επιβεβαίωσε τους φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, όπως αυτή αποτυπώνεται στις μειωμένες παραγγελίες. Οι εγχώριες παραγγελίες τους τελευταίους τέσσερις μήνες κατρακύλησαν με τον πιο γοργό ρυθμό από τον Ιούλιο του 1999.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε 0,2% στις 5.827,5 μονάδες με την δισκογραφική εταιρεία EMI Group και την αλυσίδα ηλεκτρονικών Dixons Group να καταγράφουν τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες.

Στο Παρίσι, ο δείκτης των blue chip, CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,3% στις 5.407,84 μονάδες με την αυτοκινητοβιομηχανία Renault και την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών Thomson Multimedia να πρωτοστατούν στους χαμένους.

Ο δείκτης SMI στη Ζυρίχη έκλεισε 0,8% χαμηλότερα από την Τρίτη.

Αυτήν την ώρα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο Xetra DAX χάνει 0,18% στις 6.113,31 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα