Ανάκαμψη για Χ.Α. και ελληνικά ομόλογα

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 13:13
UPD:13:20
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις καταγράφονται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ βελτιωμένο είναι το κλίμα και στην αγορά κρατικού χρέους, με αποτέλεσμα να υποχωρεί και πάλι κοντά στο 2,9% η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου. 

Οι επενδυτές αφού «χώνεψαν» καμπανάκια και βολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εστιάζουν και πάλι το βέμμα σε ειδήσεις από το επιχειρηματικό πεδίο, αλλά και στις διεθνείς εξελίξεις.

Το σήμα της Fed ότι εξετάζει ακόμη και μειώσεις επιτοκίων, ευνοεί την ελκυστικότητα των ομολόγων, αλλά και προσφέρει ένα στήριγμα στις διεθνείς μετοχές που δοκιμάστηκαν σοβαρά τον Μάιο εν μέσω εντεινόμενων φόβων για τον αντίκτυπο των εμπορικών πολέμων στην «υγεία» της παγκόσμιας οικονομίας. 

Στο περιβάλλον αυτό ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφει σήμερα, στις 13:13 μμ, άνοδο της τάξης του 0,55% στις 825,9 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών κοντά στα 25 εκατ. ευρώ. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής της συνεδρίασης είναι και πάλι ο κλάδος εμπορίου, ο οποίος εξασφαλίζει κέρδη της τάξης του 2,5%. Ακολουθούν με άνοδο 1,9% τα χημικά, ενώ και οι τράπεζες πετυχαίνουν να προσελκύσουν και πάλι το αγοραστικό ενδιαφέρον. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 1,45%. 

Στην ΗΔΑΤ η απόδοση του 10ετους ομολόγου καταγράφει πτώση πέντε μονάδων βάσης στο 2,91%. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα