Πρόστιμα σε πέντε τράπεζες από την αρχή ανταγωνισμού της Ελβετίας

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 12:28
UPD:12:41
EPA/ANDY RAIN

H ελβετική αρχή επέβαλε πρόστιμο 27 εκατ. φράγκων στην Barclays.

Πρόστιμο 90 εκατ. ελβετικών φράγκων(90,5 εκατ. δολάρια) επέβαλε η αρχή ανταγωνισμού της Ελβετίας σε πέντε τράπεζες, που κρίθηκαν ένοχες για παράνομη συνωμοσία χειραγώγησης της αγοράς ξένου συναλλάγματος.

Το τελευταίο πρόστιμο έρχεται να προστεθεί στον συνολικό «λογαριασμό» 1,07 δισ. ευρώ(1,20 δισ. δολάρια) προστίμων που μοίρασε τον προηγούμενο μήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ελβετική αρχή ανταγωνισμού(WEKO) «τιμώρησε» τις Barclays, Citigroup, JP Morgan και Royal Bank of Scotland, διαπιστώνοντας διάφορες «αντι-ανταγωνιστικές συμφωνίες μεταξύ των τραπεζών στις συναλλαγές ξένου συναλλάγματος». Η ελβετική αρχή επέβαλε πρόστιμο και στην ιαπωνική MUFG Bank για τη συμμετοχή της στη συνωμοσία, στο πλαίσιο της οποίας ορισμένοι traders συντόνιζαν τις δραστηριότητές τους μέσω ιντερνετικών chatrooms. 

H ελβετική αρχή επέβαλε πρόστιμο 27 εκατ. φράγκων στην Barclays, 28,5 εκατ. στη Citigroup, 9,5 εκατ. στην JP Morgan, 1,5 εκατ. στην MUFG Bank και 22,5 εκατ. φράγκα στην RBS. Η UBS. αν και συμμετείχε, δεν τιμωρήθηκε καθώς ήταν η πρώτη που αποκάλυψε στις αρχές τα καρτέλ, ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα για τις πρακτικές της Credit Suisse.

 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Βloomberg

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα