China Aviation: Διετής φυλάκιση στον πρώην οικονομικό διευθυντή

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2006 07:29

ΠΟΙΝΗ φυλάκισης δύο ετών, επεβλήθη στον πρώην οικονομικό διευθυντή της China Aviation Oil (Singapore) Corp., Peter Lim, για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο, που κόστισε στη μεγαλύτερη εταιρεία εισαγωγής καυσίμων της Κίνας, το ποσόν των 550 εκατ. δολαρίων.

Ο Lim, που απελύθη τον Δεκέμβριο, τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 150.000 δολ. Σιγκαπούρης (92.000 δολ. ΗΠΑ), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του δικαστή Liew Thiam Leng κατά την καταδικαστική απόφαση. Τέσσερα ακόμη στελέχη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Chen Jiulin, θα δικαστούν αργότερα μέσα στο έτος.

Η ζημία από τα παράγωγα στην China Aviation Oil, ήταν η μεγαλύτερη στη Σιγκαπούρη από το 1995, όταν ο Nick Leeson κόστισε στην Barings Plc 1,4 δισ. δολ. ΗΠΑ. Όπως και σε εκείνη την υπόθεση, οι ζημίες στην China Aviation Oil, ώθησαν την πόλη σε αυστηρότερους κανόνες διαπραγμάτευσης. Ο Leeson φυλακίστηκε για 3,5 χρόνια.

Ο Lim θα εκτίσει επιπλέον ποινή 12 μηνών στη φυλακή στην περίπτωση που δεν καταβάλει το πρόστιμο των 150.000 δολ. Σιγκαπούρης, σύμφωνα με τον δικαστή. Η ποινή φυλάκισης του Lim θα αρχίσει σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το δικαστήριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα