Altadis: 53% υψηλότερα κέρδη μετά τις εξαγορές

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2006 09:37

ΑΥΞΗΣΗ 53% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Altadis SA, της καπνοβιομηχανίας που παράγει τα τσιγάρα Gauloises και τα πούρα Cohiba, μετά την απόκτηση δραστηριοτήτων στη Ρωσία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 153,3 εκατ. ευρώ (183 εκατ. δολ.) από 100,1 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, από τα αποτελέσματα του συνόλου της χρήσης, που ανακοίνωση σήμερα η εταιρεία. Επτά οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Altadis, θα διαμορφωνόντουσαν στα 144 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πούρων στον κόσμο, αυξήθηκαν 15%, φθάνοντας στο 1,07 δισ. ευρώ.

Η Altadis, η οποία διαθέτει κεντρικά γραφεία στο Παρίσι και τη Μαδρίτη, προχώρησε σε εξαγορές, καθώς ο κόσμος στις εσωτερικές της αγορές, μείωσε το κάπνισμα. Η εταιρεία έκλεισε συμφωνίες για την απόκτηση της ρωσικής εταιρείας παραγωγής τσιγάρων, Balkan Star τον Νοέμβριο του 2004 και της ιταλικής εταιρείας διανομής καπνού, Etinera, τον επόμενο μήνα. Πέρυσι, αύξησε το μερίδιό της στην εταιρεία λιανικής πώλησης τσιγάρων στο ισπανικό αεροδρόμιο, Aldeasa SA.

Οι μετοχές της Altadis σημείωσαν χθες στη Μαδρίτη απώλειες 15 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 36,35 ευρώ η μία. Το 2005, σημείωσαν συνολικά άνοδο 14%, η έκτη κατά σειρά ετήσια άνοδος των μετοχών, ενώ από το 1999 έχουν σχεδόν τριπλασιάσει την αξία τους.

Η εταιρεία αύξησε το μέρισμά της κατά 11%, στο 1 ευρώ ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα