Barclays: Αύξηση 10% των κερδών το β' εξάμηνο

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2006 10:22

ΑΥΞΗΣΗ 10% σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Βρετανίας, Barclays Plc, καθώς η διαπραγμάτευση εισοδήματος στο χρηματιστηριακό της τμήμα αυξήθηκε, ενώ η δανείστρια επεκτάθηκε στο εξωτερικό.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,61 δισ. λίρες Αγγλίας (2,8 δισ. δολ.) από 1,46 δισ. λίρες, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας. Σύμφωνα 10 οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg τα κέρδη της Barclays προβλεπόταν να διαμορφωθούν στο 1,54 δισ. λίρες.

Η Barclays Capital, το χρηματιστηριακό σκέλος της τράπεζας που διοικείται από τον Robert Diamond, προσέλαβε 3.000 χρηματιστές και τραπεζίτες για να επεκταθεί σε αγορές, όπως τα εμπορεύματα και τα παράγωγα μετοχών. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής,

John Varley αγόρασε επίσης την Absa Group Ltd., τη μεγαλύτερη δανείστρια καταναλωτών της Αφρικής, για να επεκταθεί στο εξωτερικό, καθώς η τράπεζα που εδρεύει στο Λονδίνο, αγωνίζεται να αυξήσει τα κέρδη από την λιανική και τις πιστωτικές κάρτες στη Βρετανία, από το 2004.

«Περιμένουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη στη Βρετανία θα δείξει δικαιολογημένα ανάπτυξη το 2006, αλλά το περιβάλλον της πίστωσης στον τομέα των καταναλωτών είναι απίθανο να παραμείνει προκλητικό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, η οποία καταλήγει: «Ο τομέας της λιανικής στη Βρετανία δεν έχει τις υψηλές επιδόσεις που επιθυμούμε».

Τα προ φόρων κέρδη στο τμήμα καταναλωτών της τράπεζας στη Βρετανία, αυξήθηκαν 18%, φθάνοντας στα 478 εκατ. λίρες Αγγλίας το δεύτερο εξάμηνο. Στο σύνολο της χρήσης οι μειώσεις από τις απώλειες των δανείων αυξήθηκαν 43%, φθάνοντας στο 1,57 δισ. λίρες.

Τα προ φόρων κέρδη της Barclays Capital αυξήθηκαν 32%, φθάνοντας στα 569 εκατ. λίρες το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης.

Οι μετοχές της Barclays είχαν την τέταρτη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 76 μετοχών των ευρωπαϊκών τραπεζών πέρυσι.

Το τελευταίο δωδεκάμηνο οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν άνοδο 4,9%, φθάνοντας στις 644 πένες η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 41,7 δισ. λίρες Αγγλίας. Ο δείκτης Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index σημείωσε άνοδο 38% την ίδια χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα