Σε ιστορικό ναδίρ το κόστος δανεισμού της Ευρώπης, μέσω... FED

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 09:59
UPD:10:37
REUTERS/LUCAS JACKSON

Ανοίγοντας την πόρτα για νέα μείωση των αμερικανικών επιτοκίων, ο διοικητής της FED, Τζερόμ Πάουελ έστειλε το κόστος δανεισμού των μεγάλων ανεπτυγμένων οικονομιών ανά τον κόσμο σε νέα χαμηλά πολλών ετών. Στην Ευρώπη οι αποδόσεις γερμανικών, ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων είναι σε ιστορικό ναδίρ, ενώ σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κινούνται τα επιτόκια συνολικά των κρατικών ομολόγων. 

Η απόδοση του Bund 10ετους διάρκειας βυθίζεται ολοένα και περισσότερο σε αρνητικό έδαφος. Σήμερα διαμορφώνεται στο νέο ιστορικό χαμηλό του -0,225%. Με αρνητικό πρόσημο, στο -0,05% είανι Πολύ κοντά στο μηδέν είναι πλέον οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων, με εκείνη του δεκαετούς να σημειώνει πτώση 2 μονάδων βάσης στο 0,16%.

Στο Νότο η Ισπανία βλέπει την απόδοση του δεκαετούς να υποχωρεί στο 0,65% και η Πορτογαλία στο 0,70%, ενώ ακόμη και η Ιταλία που συνιστά τη νέα μεγάλη πηγή ανησυχίας απολαμβάνει επιτόκιο 2,52%. 

Όσο για τα ελληνικά βλέπουν το ράλι να έχει χάσει την ορμή του τις τελευταίες ημέρες εν αναμονή της έκθεσης της Κομισιόν, η οποία προβλέπεται να προειδοποιήσει σήμερα για πιέσεις στα δημοσιονομικά, αλλά και καθώς ανεβαίνουν οι τόνοι στην πολιτική αντιπαράθεση. 

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς διαμορφώνεται σήμερα στο 2,94%, οριακά υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στο 2,93%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα