To Παρίσι ζητεί υποχωρήσεις από την Fiat για το deal με τη Renault

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 12:01
UPD:12:04
REUTERS/Eric Gaillard

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Fiat Chrysler και Renault προχωρούν, με τις δύο εταιρείες να έχουν ήδη αποφασίσει να έχουν την ευρωπαϊκή έδρα τους στη Γαλλία, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές με γνώση των συνομιλιών. Στόχος, όπως εξηγούν οι πηγές, είναι με την κίνηση αυτή να κερδίσουν τη στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης στην σχεδιαζόμενη συγχώνευση. 

Η γαλλική κυβέρνηση και η Fiat Chrysler εξακολουθούν να βρίσκονται σε συζητήσεις και για μία σειρά άλλων θεμάτων. Το Παρίσι φέρεται να έχει ζητήσει εγγυήσεις για μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας, που θα προκύψει. Την πληροφορία μετέδωσε πρώτο το Reuters και την επιβεβαιώνουν και οι πηγές στην αμερικανική εφημερίδα.

Το γαλλικό δημόσιο ελέγχει το 15% της Renault και δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας σήμερα. Πηγές από το περιβάλλον της Fiat Chrysler δήλωναν στη WSJ πάντως ότι δεν πρόκειται να δεχθούν από το Παρίσι το όποιο αίτημα, που θα μπορούσε να αποδυναμώσει τη λογική της συγχώνευσης και τα οφέλη της. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα