Ineos: Επένδυση 2 δισ. δολαρίων στη Μέση Ανατολή

Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 15:22
UPD:15:25
REUTERS/Denis Balibouse

Eπένδυση, ύψους 2 δισ. δολαρίων, στη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ο όμιλος Ineos του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Τζιμ Ράτκλιφ, σε μια κίνηση που σηματοδοτεί την είσοδο της Ineos στην αγορά της Μέσης Ανατολής.

Η επένδυση αφορά την ανέγερση τριών εργοστασίων χημικών στη Σαουδική Αραβία, που θα αποτελέσουν μέρος ευρύτερου συγκροτήματος πετροχημικών στο βασίλειο, το οποίο κατασκευάζει η Saudi Aramco σε συνεργασία με τον γαλλικό όμιλο Total, όπως ανέφερε η Ineos σε ανακοίνωσή της. Ο βρετανικός όμιλος τον τελευταίο καιρό επεκτείνει τις δραστηριότητές του μέσω εξαγορών στον κλάδο κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Παράλληλα έχει ανακοινώσει επενδύσεις σε αγωγό στη Βρετανία, σε εγκαταστάσεις χημικών στην Κίνα, καθώς και επενδύσεις σε μονάδες σε Βέλγιο και ΗΠΑ. 

Ο 66χρονος Ράτκλιφ, πρώην στέλεχος της Exxon Mobil, δημιούργησε την Ineos με εξαγορές «ανεπιθύμητων στοιχείων ενεργητικού από μεγάλες πετρελαϊκές. Παράλληλα, ο όμιλος έχει συμφέροντα στους κλάδους της μόδας, ποδοσφαίρου, αυτοκινήτων. Με την επένδυση στη Σαουδική Αραβία, επεκτείνει τις βασικές του δραστηριότητες στον κλάδο χημικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα