Πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 07:07
UPD:07:34

Την πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών αποφάσισε τα ξημερώματα της Τετάρτης η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, μετά την απόφαση της ΠΝΟ για συνέχιση της απεργίας των ναυτικών η κυβέρνηση και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης αποφάσισαν την πολιτική επιστράτευση των απεργών από τις 6 σήμερα το πρωΐ σήμερα. Ηδη, τα ατομικά φύλλα πορείας μοιράζονται στους απεργούς.

Από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ανακοινώθηκε ότι σήμερα θα αποπλεύσουν εννέα συνολικά πλοία. Συγκεχυμένες ωστόσο είναι οι πληροφορίες αναφορικά με το ποιοί θα ταξιδέψουν σήμερα και εάν αυτό θα γίνει βάσει της ημερομηνίας έκδοσης των εισιτηρίων.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, μετά από πρόσκλησή του, συναντήθηκε χθες βράδυ στο υπουργείο με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και συζήτησαν πάλι τα αιτήματα των ναυτεργατών.

Απαίτηση του ελληνικού λαού και προτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου ήταν η συνέχιση του διαλόγου σε πνεύμα συναίνεσης, αμοιβαίων υποχωρήσεων και συνεργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές επιπτώσεις σε μεγάλο τμήμα ευπαθών ομάδων του ελληνικού λαού, όπως οι κάτοικοι της νησιωτικής Ελλάδας και οι αγρότες. Η επίσημη ανακοίνωση του ΥΕΝ είναι η ακόλουθη:

Η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια του διαλόγου και ζήτησε από την ΠΝΟ να υπάρξει προσωπικό ασφαλείας για να καλυφθούν ζωτικές ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, αλλά πλήρης αδιαλλαξία σε όλες τις πρωτοβουλίες για κλιμάκωση της έντασης που έχει δημιουργηθεί.

Επειδή από τη συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ και λόγω της διακοπής της συγκοινωνίας των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, προκαλείται σοβαρή διαταραχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας και απειλείται άμεσα η υγεία των κατοίκων των νησιών από τη στέρηση τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ παράλληλα πλήττεται το εισόδημα των νησιωτών αλλά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως οι αγρότες, αποφασίστηκε η κήρυξη γενικής πολιτικής επιστράτευσης των πληρωμάτων όλων των υπό ελληνική σημαία δρομολογημένων επιβατηγών, επιβατηγών-οχηματαγωγών και φορτηγών οχηματαγωγών πλοίων, από τις 06:00 σήμερα το πρωί και μέχρι νεότερης απόφασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα