Airbus: Διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την κατασκευή αεροσκαφών

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 08:37

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Ρωσία για μια συνεργασία ύψους 25 δισ. δολ., που αφορά στην κατασκευή ενός νέου αεροσκάφους, βρίσκεται η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εμπορικών αεροσκαφών στον κόσμο, Airbus SAS, καθώς ο πρόεδρος της χώρας, Vlaimir Putin, επιταχύνει τα σχέδια για την αναζωογόνηση της αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

Η συμφωνία θα αποφέρει περίπου 1 δισ. δολ. ετησίως σε έσοδα για τις ρωσικές εταιρείες έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων και 20 δισ. δολ. για την ανάπτυξη ενός νέου επιβατικού αεροσκάφους, 3 δισ. δολ. σε παραγγελίες εξαρτημάτων για το νέο Airbus A350 και 2 δισ. δολ. για την μετατροπή αεροσκαφών σε αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Airbus, Axel Krein, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους στη Μόσχα.

Ο Putin επιταχύνει τα σχέδια ενοποίησης της αμυντικής βιομηχανίας, μαζί με τη δημιουργία μιας εταιρεία συμμετοχών από ιδιωτικές και κρατικές εταιρείες, για να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η EADS και η Boeing Co. Η παραγωγή αεροσκαφών στη Ρωσία, κάποτε μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες αεροσκαφών στον κόσμο, κατέρρευσε μαζί με τη Σοβιετική Ενωση το 1991, καθώς τα έσοδα της κυβέρνησης και οι παραγγελίες στέρεψαν.

Η Aeroflot, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ανατολικής Ευρώπης και κάποτε η εταιρεία με τον μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών στον κόσμο, ψάχνει προτάσεις για αεροσκάφη και σχεδιάζει τον επόμενο μήνα να ανακοινώσει εάν θα αγοράσει τα Α350 της Airbus ή τα 787 της Boeing. Η Aeroflot, είπε, ότι ενδέχεται να υπογράψει μία ακόμη συμφωνία για επιπλέον 12 αεροσκάφη, συνολικής αξίας περίπου 3 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα