Airbus: Πάνω από 20 δισ. δολ. οι πωλήσεις στην Κίνα έως το 2023

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 09:37

ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ των 20 δισ. δολ. συνολικές πωλήσεις στην Κίνα, θα εμφανίσει η μεγαλύτερη κατασκευάστρια αεροσκαφών στον κόσμο, Airbus SAS, καθώς ετοιμάζεται να συναρμολογήσει αεροπλάνα στη χώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Gustav Humbert.

Η Αirbus αξιολογεί τέσσερις πόλεις στην Κίνα για τη συναρμολόγηση των αεροσκαφών της τύπου Α320. Η εταιρεία, που εδρεύει στην Τουλούζη της Γαλλίας, σχεδιάζει τη συναρμολόγηση τεσσάρων Α320 μηνιαίως στην Κίνα, έως το 2010, παράγοντας το πρώτο αεροσκάφος της στη χώρα το 2008, σύμφωνα με τον Humbert.

«Εάν κοιτάξεις τον κύκλο εργασιών μέσα σε 20 χρόνια με τους Κινέζους, νομίζω ότι αυτός θα είναι πολύ υψηλότερος από την πρόβλεψη των 20 δισ. δολ. για τη Ρωσία, είπε σήμερα ο Humbert κατά τη διάρκεια της έκθεσης Asian Aerospace 2006 στη Σιγκαπούρη.

Οι κρατικές αεροπορικές εταιρείες της Κίνας, της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο και της ταχύτερα αναπτυσσόμενης, ενδέχεται να αγοράσουν 1.700 αεροσκάφη, αξίας 230 δισ. δολ. μέχρι το 2023, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Airbus. Η Air China Ltd., η China Eastern Airlines Corp. και άλλες αεροπορικές εταιρείες αναβαθμίζουν και επεκτείνουν τους στόλους τους εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο και της World Expo το 2010 στη Σαγκάη, κάνοντας παραγγελίες στην Airbus και την Boeing Co.

Η εταιρεία προωθεί το αεροσκάφος Α350 με 253 θέσεις, το πιο πρόσφατο μοντέλο της σε ευρωπαϊκές και ασιατικές αεροπορικές εταιρείες και περιμένει μια παραγγελία από αεροπορική εταιρεία της Κίνας φέτος, σύμφωνα με τον εμπορικό της διευθυντή, John Leahy, ο οποίος δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες.

«Περιμένουμε την ανακοίνωση κάποιων παραγγελιών τους επόμενους μήνες στην Κίνα», συμπλήρωσε ο Leahy, αρνούμενος να πει τα ονόματα των αεροπορικών εταιρειών. Επίσης η εταιρεία ίσως βρει δύο νέους πελάτες φέτος για το Α380. Το αεροσκάφος των 555 θέσεων θα είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο, όταν θα αρχίσει να πραγματοποιεί πτήσεις φέτος.

Οι παραγγελίες, που αναρριχήθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 2.057 αεροσκαφών πέρυσι, ενδέχεται να μειωθούν 58% φέτος από 800 έως 850 αεροσκάφη, είπε ο Leahy. «Αυτό είναι περισσότερο εικασία, παρά επίσημη εκτίμηση», επεσήμανε.

Ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών, ενδέχεται να ανακοινώσει λιγότερες ζημίες φέτος, ύψους 4 δισ. δολ. από 6 δισ. δολ. πέρυσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της International Air Transport Association (ΙΑΤΑ) τη Δευτέρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα