Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Ζητούμενο η διάσπαση των 4.200 μονάδων
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 09:58
UPD:10:37

Sarros Securities: «Το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει την πραγματοποίηση νέων υψηλών καθοδηγούμενο από τις εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης. Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων για τη χρήση 2005 δίνουν συνέχεια στον θετικό τόνο που υπάρχει σε συνδυασμό πάντα με την πορεία των διεθνών αγορών. Για σήμερα παραμένουμε θετικοί με επίκεντρο στις μετοχές που ανακοινώνουν αποτελέσματα».

Praxis Securities: «Θετικά αναμένεται να κινηθεί η αγορά και κατά την σημερινή συνεδρίαση βρίσκοντας κυρίως έρεισμα στην πιθανότητα θετικής κίνησης των μετοχών του τραπεζικού κλάδου κυρίως λόγω των θετικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν καθώς επίσης και των θετικών προσδοκιών που δημιουργούν για την επόμενη τριετία».

Fortius Finance: «Ο συνδυασμός της καταγραφής νέων υψηλών του ΓΔ με την άνοδο της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας ικανοποίησε τους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα, με τα εντυπωσιακά κέρδη της

Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, να αποτελούν την αφορμή για την καταγραφή νέων υψηλών για το ΓΔ στη σημερινή συνεδρίαση και τα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κέρδη της Alpha Bank να μην αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τον τραπεζικό κλάδο.

»Ζητούμενο για το ΓΔ σήμερα είναι η διάσπαση της αντίστασης των 4.200 μονάδων με αυξημένο όγκο συναλλαγών και η παραμονή του πάνω από αυτά τα επίπεδα για τρεις τουλάχιστον συνεδριάσεις προκειμένου να συνεχισθεί η εντελώς βραχυπρόθεσμη ανοδική κίνηση της αγοράς. Στο εξωτερικό το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί στον πληθωρισμό Ιανουαρίου των ΗΠΑ που ανακοινώνεται σήμερα στις 15:30».

Euroxx: «Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των εταιρειών για το έτος 2005 και οι προσδοκίες για νέες επιχειρηματικές συμφωνίες αποτελούν τους καταλύτες της ανόδου του Χ.Α. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής από τους επιμέρους δείκτες της Σοφοκλέους ήταν και χθες ο FTSE- 80. Ο τζίρος συναλλαγών για το σύνολο του χρηματιστηρίου κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Για σήμερα εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί το καλό κλίμα».

Aspis Securities: «Η Wall Street κινήθηκε πτωτικά χθες λόγω ανησυχιών για νέες αυξήσεις επιτοκίων και πιέσεων στις τιµές των µετοχών των εταιριών ηµιαγωγών. Η τιµή του πετρελαίου επίσης αυξήθηκε ξεπερνώντας τα 62 δολάρια το βαρέλι. Όλα αυτά αναµένεται να επηρεάσουν αρνητικά τις ευρωπαϊκές αγορές. Θεωρούµε όµως πιθανό η εγχώρια αγορά να µην επηρεαστεί και να κινηθεί ανοδικά σήµερα, λόγω ικανοποιητικών κερδών για το σύνολο του 2005 που δηµοσίευσαν ή αναµένεται να δηµοσιεύσουν σηµαντικές εταιρείες».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα