Ενταση στο λιμάνι του Πειραιά - Συνεδριάζει η ΠΝΟ

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 11:39
UPD:11:40

ΚΛΙΜΑ έντασης αλλά και αβεβαιότητας ως προς την εξέλιξη της απεργίας των ναυτικών επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των απεργών.

Στις 6.30, το πρωί, συνεδρίασε, στο Ε/Γ - Ο/Γ «Ελευθέριος Βενιζέλος», το δ.σ. της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, που δημιουργήθηκε μετά από αυτή την απόφαση της κυβέρνηση.

Η ΠΝΟ χαρακτήρισε «παράνομη« την απόφαση, καθώς και οι νομικοί της σύμβουλοι έχουν την ίδια άποψη και υποστηρίζουν πως οι κυβερνήσεις δεν έχουν - πλέον - τη δυνατότητα να επιστρατεύουν απεργούς, γιατί η σχετική διάταξη καταργήθηκε από το 2002.

Η ΠΝΟ αποφάσισε «δια βοής» να επικεντρωθεί ο απεργιακός αγώνας στα λιμάνια του Πειραιά και της Πάτρας.

Ετσι, τα καράβια απέπλευσαν από τα λιμάνια της χώρας, αλλά, όσα έχουν προορισμό τον Πειραιά και την Πάτρα, θα παραμείνουν - όπως αποφασίστηκε - στα δύο λιμάνια μετά τον κατάπλου τους.

Οι συνδικαλιστικές της ΠΝΟ κάλεσαν σε συμπαράσταση το λαό και ήδη στο λιμάνι του Πειραιά είναι συγκεντρωμένοι και συμπαραστέκονται στους απεργούς λίγες εκατοντάδες άτομα, κυρίως νέοι.

Από την άλλη πλευρά, το σωματείο των οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων, χωρίς να έχει πάρει επίσημα απόφαση, εκφράζει τη συμπαράστασή του στο απεργιακό αγώνα των ναυτικών και παροτρύνει τα μέλη του να μη βάλουν τα φορτηγά στα πλοία, δεδομένου ότι τα περισσότερα πληρώματα έχουν λάβει το φύλλο της επιστράτευσης.

Τα ατομικά φύλλα πολιτικής επιστράτευσης των ναυτολογημένων στα υπό ελληνική σημαία πλοία, τα οποία είναι «δεμένα» στο λιμάνι του Πειραιά από τις 16/2, δόθηκαν νωρίς το πρωί από λιμενικούς στους πλοιάρχους, οι οποίοι τα διένειμαν στα πληρώματα.

Ομως, παρά το γεγονός αυτό, κανείς πλοίαρχος δεν επιχείρησε απόπλου σκάφους από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς η πλειοψηφία της διοικήσης της ΠΝΟ εμμένει στην προχθεσινή της απόφαση για απεργία μέχρι τις 06.00 το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής.

Πάντως, λίγο πριν το μεσημέρι, άρχισε να συνεδριάζει - εκ νέου - το ΔΣ της ΠΝΟ, προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία του κλάδου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα