Embraer: Χαμηλότερες των προσδοκιών οι επιδόσεις στην Κίνα

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 12:41

ΕΚΤΟΣ των προσδοκιών διαμορφώθηκαν στην Κίνα οι παραγγελίες της Empresa Brasileira de Aeronautica SA, η οποία έχει στη χώρα venture για την συναρμολόγηση περιφερειακών αεροσκαφών, καθώς το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών επικεντρώνεται σε μεγαλύτερα επιβατικά αεροσκάφη.

Η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής εμπορικών αεροσκαφών στον κόσμο και η συνεργάτης της στην Κίνα, έκλεισαν παραγγελίες για 16 αεροσκάφη ERJ 145, από τη δημιουργία του venture το 2002, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των πωλήσεων εμπορικών αεροσκαφών, Frederico Curado, σε χθεσινή του δήλωση. Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για το venture της εταιρείας στην Κίνα.

«Σίγουρα περιμέναμε όταν δημιουργήσαμε το venture πριν από μερικά χρόνια ότι η αγορά θα αναπτυσσόταν πιο γρήγορα], είπε ο Curado μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της έκθεσης Asian Aerospace 2006 στη Σιγκαπούρη.

Η βραζιλιάνικη εταιρεία Embraer έκλεισε παραγγελίες για πέντε από τα αεροσκάφη της ERJ 145 των 50 θέσεων πέρυσι στην Κίνα, όπου οι αεροπορικές εταιρείες αγόρασαν 238 αεροσκάφη από την Airbus SAS και την Boeing Co. Το ενδιαφέρον της Κίνας σε μεγαλύτερα αεροσκάφη ώθησε σε έλλειμμα πιλότων και έβλαψε τις πωλήσεις των περιφερειακών αεροσκαφών, επεσήμανε ο Curado.

Οι αεροπορικές εταιρείες διεθνώς θα χρειαστούν 7.950 αεροπλάνα με 30 έως 120 θέσεις μέσα στις δύο επόμενες δεκαετίες, είπε χθες η Embraer. Τα αεροσκάφη έχουν συνολική αξία 180 δισ. δολ. Η Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες θα χρειαστούν 1.000 αεροπλάνα, ή το 13% του συνόλου σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με την Embraer.

Η κατασκευάστρια αεροσκαφών έχει 13 πελάτες στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, όπου συνολικά πετούν 55 δικά της αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε χθες. Η Hong Kong Express Airways Ltd. και η Paramount Airways Pvt. της Ινδίας, είναι οι ασιατικές αεροπορικές εταιρείες που κατέχουν τα Embraer 170, ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα μοντέλα για τα οποία η εταιρεία προσφέρεται να διευρύνει τη γκάμα τους.

Μέχρι το 2025, μόνο η Κίνα θα χρειαστεί 590 αεροπλάνα, εκ των οποίων τα 410 θα μπορούν να μεταφέρουν πλέον των 60 επιβατών, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Embraer.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα