Αύξηση κερδοφορίας η Lamda Development

Νέα έκκληση της διοίκησης για το Ελληνικό
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 11:19
UPD:11:20

Από την έντυπη έκδοση

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected] 

Κέρδη (έπειτα από φόρους) 2,9 εκατ. ευρώ έναντι 2,2 εκατ. και έσοδα από πωλήσεις 20,1 εκατ. ευρώ έναντι 19,6 εκατ. ευρώ παρουσίασε για το πρώτο τρίμηνο του έτους η Lamda Development.

Με την ευκαιρία των αποτελεσμάτων τριμήνου η διοίκησή της επανέλαβε ότι «οι απαραίτητες ενέργειες για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων που αποτελούν συμβατικές αιρέσεις για την απόκτηση της Ελληνικό Α.Ε. και την έναρξη των εργασιών παραμένουν στην ευθύνη και στην ευχέρεια των αρμόδιων υπουργείων και θεσμών». Πρόσθεσε ακόμη πως παραμένει αισιόδοξη ότι «στο πλαίσιο του εφικτού, η ολοκλήρωση των ενεργειών αυτών θα επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν». 

Για τις εργασίες ανάπτυξης της δυτικής πτέρυγας του κτηρίου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης, εντός του οποίου λειτουργεί το Golden Hall, αναφέρει πως συνεχίζονται αδιάλειπτα, με στόχο την ολοκλήρωση της επένδυσης συνολικού ύψους 25 εκατ. στα τέλη του 2019. H επένδυση αυτή προβλέπεται να ενισχύσει ιδιαίτερα τον τομέα της ψυχαγωγίας για την οικογένεια στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, δημιουργώντας παράλληλα περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας.

Αναφορικά επίσης με τα αποτελέσματα τριμήνου τα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) του ομίλου αυξήθηκαν 3,7%, στα 14,1 εκατ. ευρώ. 

Αύξηση κύκλου εργασιών

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων των τριών εμπορικών κέντρων της Lamda παρουσίασε αύξηση 0,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2018, λαμβάνοντας υπόψη και τις εορτές του Πάσχα τον περασμένο Απρίλιο για λόγους σύγκρισης. Η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατέγραψε μείωση 1,8%, η οποία αποδίδεται κυρίως στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη Βόρεια Ελλάδα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους.

Αναλυτικότερα, ο τζίρος των καταστημάτων του The Mall Athens αυξήθηκε 0,6% και ο αριθμός των επισκεπτών 2%. Στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων μειώθηκε 0,5%, ενώ 5,9% μείωση σημείωσε και ο αριθμός των επισκεπτών. Στο Golden Hall ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων αυξήθηκε 2,5%, ενώ αντίθετα ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε 4,9%.    

Οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 308,1 εκατ. ευρώ από 305,8 εκατ. και οι βραχυπρόθεσμες σε 139,6 εκατ. από 141 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΑΜΔΑ



Σχολιασμένα