ΑΛΟΥΜΥΛ: Δεν θα μπουν ξένα funds Τα «βρήκε» η διοίκηση με τους πιστωτές

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 11:19
UPD:11:19
FACEBOOK/alumil

Τα «βρήκαν» η διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ και οι πιστώτριες τράπεζές της και όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ομίλου, Γιώργος Μυλωνάς από το βήμα της τακτικής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης μητρικής, η συμφωνία της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού θα ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες -σε κάθε περίπτωση εντός του 2019 και δεν τίθεται πλέον θέμα εισόδου ξένων funds σε ρόλο στρατηγικού επενδυτή.

Η συμφωνία με τις τράπεζες περιλαμβάνει τη μεταβίβαση μεγάλου μεριδίου μίας από τις εταιρείες που ελέγχει πλειοψηφικά η οικογένεια Μυλωνά, το οποίο είναι αξίας περί τα 30 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μειωθεί δραστικά ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας διαδραμάτισε επίσης η επιστροφή του ομίλου το 2018 σε κερδοφορία, που φέτος αναμένεται να αυξηθεί, όπως και οι πωλήσεις. Συγκεκριμένα, το 2018 οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 257,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14%, ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) επέστρεψαν σε κέρδη, ύψους 16,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 6,7 εκατ. ευρώ το 2017 και επετεύχθη και μετά φόρων κερδοφορία 0,1 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά

Σύμφωνα, δε, με τη διοίκηση του ομίλου, στο πρώτο τετράμηνο του 2019 καταγράφεται αύξηση πωλήσεων της τάξης του 25% στην ελληνική αγορά και 40% στην αγορά της Αιγύπτου, ενώ επίσης ανοδικά κινούνται οι αγορές της Βρετανίας, της Ινδίας και της Ιταλίας.

«Στόχος της διοίκησης είναι η υψηλή απόδοση των κεφαλαίων του ομίλου και όχι τόσο η αύξηση των πωλήσεων. Επιδιώκουμε τη βελτίωση, δραστικά και γρήγορα, της σχέσης EBITDA και δανείων και πιστεύουμε ότι το 2020 θα έχουμε την ιδανική σχέση ΕΒΙΤDA προς δάνεια» επισήμανε ο κ. Μυλωνάς.

Β. Βεγ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΜΥ



Σχολιασμένα