Αποφάσεις-Ανακοινώνσεις του ΧΑΑ

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2001 10:39
UPD:10:43

Το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ), κατά την χθεσινή του συνεδρίαση, ενέκρινε :

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Παράλληλη Αγορά των 8.264.740 κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρείας ΑΛΚΟ Ελλάς ΑΒΕΕ.

* Επίσης, τέθηκε υπ'όψιν στο δ.σ. του Χρηματιστηρίου το πληροφοριακό σημείωμα της Sysware A.E. για την εξαγορά του 455 της εταιρείας Διεθνή Συστήματα Διαλειτουργικότητας Ελλάς Α.Ε.

Η εξαγοραζόμενη εταιρεία, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εφαρμογών πραγματικού χρόνου τακτικών συστημάτων διοίκησης, ελέγχου και διαλειτουργικότητας (Real Time Tactical Command, Control and Interoperability Systems), στον χώρο της άμυνας.

Σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο, η εισηγμένη εταιρεία διέθεσε για την απόκτηση του 45% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρείας, το ποσόν του 1,8 δισ. δρχ., το οποίο καθορίστηκε με βάση την αποτίμηση που διενεργήθηκε από την ίδια την εισηγμένη εταιρεία.

* Δεκτή έγινε η αίτηση της εταιρείας Bορειοελλαδική ΑΧΕΠΕΥ για την εκ μέρους της απόκτηση της ιδιότητας του ειδικού διαπραγματευτή στη ΝΕΧΑ.

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο, αποφάσισε να διαβιβάσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την θετική γνωμοδότησή του, σχετικά με τις αιτήσεις των εταιρειών Εμπορική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, για την λήψη άδειας εκδότη ΕΛΠΙΣ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα