Μπαμπατζάν: Θέλουμε περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις στην Τουρκία

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 20:23

Με τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας και διαπραγματευτή της Τουρκίας με την Ε.Ε. Αλί Μπαμπατζάν συναντήθηκε απόψε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Μπαμπατζάν βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο στη συνάντηση των υπουργών Οικονομίας των χωρών-μελών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας. Σήμερα συναντήθηκε και με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αλογοσκούφης, υπάρχει κοινό συμφέρον, αλλά και καθήκον να συνεργαστούν οι δύο χώρες. Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η ενσωμάτωση της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα αποβεί αποτελεσματική και για τις δύο χώρες.

Τέλος, έδωσε συγχαρητήρια στον Τούρκο ομόλογό του για τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης της γείτονος χώρας, τη μείωση του ελλείμματος και του πληθωρισμού, στοιχεία που δείχνουν ότι η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Επιθυμία μας, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, είναι η αύξηση του όγκου του διμερούς εμπορίου και κοινή επιδίωξη η διερεύνηση τρόπων για την ενίσχυση του στόχου αυτού.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαμπατζάν δήλωσε ότι η ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών θα συμβάλει και στην ενδυνάμωση των πολιτικών σχέσεων και ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη που έχει δώσει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Επίσης, είπε ότι ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών των δύο χωρών φθάνει το 1,08 δισ. ευρώ και ότι περίπου 150 ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Τουρκία. Και κατέληξε: Θέλουμε περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις, η Τουρκία προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για τους επενδυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα