Sinopec: Ηγείται της Κίνας για την εξαγορά της TNK-BP

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 09:19

ΤΗΣ προσπάθειας της Κίνας, για την εξαγορά του σκέλους της ΒΡ, στη Ρωσία, αξίας 3 δισ. δολ., θα ηγηθεί η China Petrochemical Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία διΰλισης της Ασίας, αφού οι κρατικές εταιρείες πετρελαιοειδών, επέλεξαν να μην κάνουν προσφορά, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα της πώλησης, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η κινεζική εταιρεία, γνωστή ως Sinopec Group, ενδέχεται να συνεργαστεί με μία ρωσική εταιρεία, για να αυξήσει τις πιθανότητες να αποκτήσει την OAO Udmurtneft, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους. Η κρατική Oil & Natural Gas Corp., η μεγαλύτερη ενεργείας της Ινδίας, σχεδιάζει να συμμαχήσει με την OOO NGK Itera, τη ρωσική εταιρεία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 21 Φεβρουαρίου.

Η κρατική China National Petroleum Corp., μητρικής της εισηγμένης στο Χονγκ Κονγκ PetroChina Co., και η κρατική εταιρεία Petroliam Nasional Bhd της Μαλαισίας, δεν έκανα προσφορά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Στους πλειοδότες θα ζητηθεί να κάνουν τη δεύτερη προσφορά τους, πριν από τα τέλη του Απριλίου, ανέφεραν.

Ο Xu Fuming, εκπρόσωπος της Sinopec Group, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, όπως ο πρόεδρος της Oil & Natural Gas, Subir Raha, αλλά και ο Ivan Gogolov, εκπρόσωπος της TNK-BP, του venture μεταξύ της BP και Ρώσων επενδυτών.

Εξασφαλίζοντας την Udmurtneft η Sinopec θα αυξήσει την παραγωγή της κατά 123.300 βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με το Web site της ΤΝΚ-ΒΡ. Ο όμιλος της Sinopec παρήγαγε περίπου 775.000 βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως το 2004, σύμφωνα με τις πληροφορίες στο Web site της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα