ΟΤΟΕ: Νέα απεργία την Τρίτη 28/2

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 09:35

ΝΕΑ 24ωρη πανελλαδική απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων κήρυξε η ΟΤΟΕ, για την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Την απόφαση έλαβε χθες η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις για την απόφαση των διοικήσεων των τραπεζών να προχωρήσουν σε επιχειρησιακές συμβάσεις.

Την ίδια ημέρα έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, που περιλαμβάνουν και τη γενική απεργία στις 15 Μαρτίου, στην οποία μετέχουν και οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, μετά από πρόταση του Προέδρου του Συλλόγου της Εμπορικής Τράπεζας αποφάσισε να στηρίξει τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Συλλόγου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας.

Η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι «ο αγώνας του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων για την υπεράσπιση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, όσο περνάει ο χρόνος θα δυναμώνει και θα διευρύνεται ακόμα περισσότερο».

Τέλος, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ τοποθετήθηκε χθες κατά της απόφασης πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, δήλωσε αλληλέγγυα στις κινητοποιήσεις τους και στο πλαίσιο αυτό κλιμάκιο της διοίκησης και των συλλόγων βρέθηκε χθες στο λιμάνι για να συμπαρασταθεί.

Τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, με προοπτική κλιμάκωσης, αποφάσισαν χθες οι διοικήσεις της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών του Δημόσιου Τομέα. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε καταδίκασαν την πολιτική της κυβέρνησης στο οικονομικό πεδίο και την πρακτική στο θέμα των ναυτεργατών.

Η ΑΔΕΔΥ ζήτησε από τις Ομοσπονδίες να εξειδικεύσουν τις μορφές μαζικοποίησης των συλλαλητηρίων στον Πειραιά με ανοιχτή απόφαση για κάλυψη των απεργιακών μορφών τους «στάσεις εργασίας ή απεργία» για τους εργαζόμενους των δημοσίων υπηρεσιών στον Πειραιά.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στις 28 Φεβρουαρίου (Συλλαλητήρια και στάσεις) και αμέσως μετά την 24ωρη απεργία στις 15 Μαρτίου θα συνέλθει το Γενικό Συμβούλιο για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα