Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Στα οικονομικά αποτελέσματα το ενδιαφέρον
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 10:38
UPD:10:39

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά με τη βοήθεια μετοχών όπως η Εθνική, η Εμπορική και η Πειραιώς πραγματοποίησε νέα υψηλά για τους βασικούς δείκτες. Η επιβεβαίωση της ανοδικής πορείας των μετοχών από την θετική εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων είναι η βασική αιτία της ανοδικής πορείας. Αρωγός της συγκεκριμένης κίνησης είναι και η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει γρήγορα σε πώληση του μεριδίου της όπως στην Εμπορική».

Fortius Finance: «Για πολλοστή φορά ο τραπεζικός κλάδος οδήγησε την αγορά σε νέα υψηλά έχοντας ως αφορμή χθες τα σημαντικά καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς, σπεύδοντας μάλιστα να προεξοφλήσει θετική έκπληξη και στα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας που ανακοινώνονται στις 28/02.

»Η θετική εικόνα των ξένων αγορών και η διάσπαση των 4.200 μονάδων με αυξημένο όγκο συναλλαγών, αυξάνουν τις πιθανότητες για κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερες περιοχές σήμερα. Το ενδιαφέρον αναμένεται να εστιασθεί, πλην των μετοχών του τραπεζικού κλάδου, στις εταιρείες Τιτάνα, Cosmote, Μυτιληναίος, Μέτκα και Αλουμίνιο της Ελλάδας, οι οποίες ανακοινώσουν τα αποτελέσματα της χρήσης του 2005 μετά το πέρας της συνεδρίασης».

Praxis Securities: «Το θετικό κλείσιμο των κυριοτέρων αγορών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού σε συνδυασμό με το θετικό momentum από το εγχώριο περιβάλλον πιθανολογούμε ότι θα διατηρήσουν “ζεστό” το αγοραστικό ενδιαφέρον».

Euroxx: «Εκ νέου με κέρδη ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Η μετοχή της Τραπέζης Πειραιώς μετά και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσε οδήγησε τον FTSE-20 υψηλότερα. Ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε αυξημένος. Στις διεθνείς αγορές επικράτησαν θετικές τάσεις για το σύνολο των κυριοτέρων δεικτών. Για σήμερα αναμένεται ότι ο τόνος της συνεδρίασης θα δοθεί από τις νέες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιρειών».

Aspis Bank: «Η Wall Street ανέκαµψε σηµαντικά χθες καθώς τα στοιχεία του δοµικού πληθωρισµού ήταν σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις των αναλυτών και έτσι µειώθηκαν οι ανησυχίες για αύξηση των επιτοκίων. Οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να σηµειώσουν σταθεροποιητικές τάσεις σήµερα. Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, καθοριστικό ρόλο αναµένεται να παίξουν τα αποτελέσµατα του 2005 που δηµοσιεύουν οι εταιρείες».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα