Banco Bradesco: Στα 674 εκατ. δολ. τα κέρδη το δ' τρίμηνο

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 11:12

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση, σε ποσοστό της τάξης του 38%, αποτέλεσμα του υψηλότερου δανεισμού, σε συνδυασμό με τις αμοιβές από τις υπηρεσίες, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Βραζιλίας, Banco Bradesco SA. Οι μετοχές της κινήθηκαν πτωτικά, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι ο ρυθμός αύξησης των δανείων της είναι χαμηλότερος από αυτόν των ανταγωνιστριών της.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,46 δισ. ρεάλ (674 εκατ. δολ.) 1,49 ρεάλ ανά μετοχή, από 1,06 δισ. ρεάλ, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας στο Web site της.

Το μεγαλύτερο μέγεθος της δανείστριας, μετά από τουλάχιστον 17 εξαγορές μέσα σε έξι χρόνια, βοήθησε στην αύξηση του εισοδήματος από τις αμοιβές για τραπεζικές υπηρεσίες, όπως διαχείριση κεφαλαίων και πιστωτικές κάρτες. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές, μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι ο ρυθμός αύξησης του δανεισμού το τρίμηνο, υστέρηση της ανταγωνίστριάς της Banco Itau Holding Financeira SA, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι το σύνολο των δανείων της αναρριχήθηκε στα ύψη, από τη χρηματοδότηση των καταναλωτών.

Οι μετοχές της Bradesco που διαπραγματεύονται στο Σάο Πάολο, υποχώρησαν 3,2 ρεάλ, ποσοστό 3,6%, φθάνοντας στα 87,00 ρεάλ η μία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση μέσα σε μία ημέρα, από τις 7 Δεκεμβρίου.

Τα δάνεια της Itau αυξήθηκαν 10% το τέταρτο τρίμηνο έναντι του τρίτου, φθάνοντας στα 67,8 δισ. ρεάλ, από 61,6 δισ. ρεάλ. Από την άλλη πλευρά τα δάνεια που χορήγησε η Bradesco, σημείωσαν αύξηση 7,8% το τέταρτο τρίμηνο έναντι του τρίτου, φθάνοντας τα 81,13 δισ. ρεάλ, από 75,24 δισ. ρεάλ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα