Πειραιάς - Μόνο από την Ακτή Ξαβερίου ο απόπλους των πλοίων

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 12:03

Επτά επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, έμφορτα με νταλίκες αναχώρησαν τις βραδινές ώρες από την Ακτή Ξαβερίου Πειραιά με προορισμό κυρίως προς την Κρήτη. Όσα καταφθάνουν από τα νησιά καταπλέουν επίσης στην Ακτή Ξαβερίου, όπου η φορτοεκφόρτωση των φορτηγών γίνεται χωρίς προβλήματα.

Σήμερα το πρωί απέπλευσαν στις 5:45 το «Blue Star 1» για Σύρο-Πάτμο-Λέρο-Κω-Ρόδο και στις 7:25 το «Κρήτη 1» για Ηράκλειο.

Στο υπόλοιπο μέρος του λιμανιού, εξακολουθούν να παραμένουν δεμένα τα πλοία και να είναι συγκεντρωμένοι απεργοί ναυτικοί.

Όπως ανακοίνωσε λίγο πριν το μεσημέρι, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας(ΥΕΝ), χθες και σήμερα το πρωί διακινήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά 479 επιβάτες, καθώς και 586 φορτηγά, 99 ΙΧ αυτοκίνητα και 25 δίκυκλα.

Από τα νησιά, εξάλλου, προς τον Πειραιά, σύμφωνα με το ΥΕΝ, διακινήθηκαν συνολικά 1.902 επιβάτες, καθώς και 707 φορτηγά, 329 ΙΧ αυτοκίνητα και 41 δίκυκλα.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία των ναυτεργατών, η οποία λήγει αύριο τα ξημερώματα, τα Εργατικά Κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά έχουν εξαγγείλει για σήμερα στάσεις εργασίας.

Χθες βράδυ, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και απεργών ναυτικών και άλλων εργαζόμενων, που είχαν συγκεντρωθεί μαζί τους σε ένδειξη συμπαράστασης.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συνεδριάζει εκ νέου σήμερα το μεσημέρι, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε νέα 48ωρη απεργία από τις 6 αύριο το πρωί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα