Επενδυτικές προτάσεις ύψους 47 εκατ. ευρώ στην ενέργεια

Υποβλήθηκαν στην ΕΛΑΝΕΤ
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 12:42

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η παραλαβή των προτάσεων στo πλαίσιo του Μέτρου 6.5 (Β' Προκήρυξη) «Προώθηση συστημάτων ΑΠΕ, Συμπαραγωγής στο ενεργειακό σύστημα της χώρας - Εξοικονόμηση Ενέργειας». Στo πλαίσιo της ανωτέρω Προκήρυξης υποβλήθηκαν στην ΕΛΑΝΕΤ 81 επενδυτικές προτάσεις ενεργειακών έργων συνολικού Π/Υ 47.321.303,45 ευρώ, από 71 επιχειρήσεις.

Οι ανωτέρω επενδυτικές προτάσεις διακρίνονται σε αρχικές και περιβαλλοντικές ενώ επιδοτούνται και έργα διασύνδεσης με το ηλεκτρικό δίκτυο σε επενδύσεις ηλεκτροπαραγωγής. Η επιχορήγηση αυτών δύναται να ανέλθει έως και 50% του εγκριθέντος προϋπολογισμού αναλόγως της τεχνολογικής κατηγορίας στην οποία υπάγονται.

Η επιχορήγηση των επενδυτικών έργων συγχρηματοδοτείται ανά 50% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα αρχίσει από πλευράς ΥΠ.ΑΝ. η αξιολόγηση των ανωτέρω προτάσεων για να επιλεγούν εκείνες που οριστικά θα ενταχθούν στο Μέτρο 6.5/Β για χρηματοδότηση.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται ο αριθμός των επιχειρηματικών προτάσεων ανά περιφέρεια γεωγραφικής ευθύνης της ΕΛΑΝΕΤ, ο αντίστοιχος προϋπολογισμός (Π/Υ) τους καθώς και ο μέσος Π/Υ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα