Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη, στο στόχαστρο η Ιταλία

Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 14:39
UPD:14:48
REUTERS/STAFF

Το ενδεχόμενο ενός νέου μπρα ντε φερ μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών και το ευρύτερο κλίμα αβεβαιότητας για τις οικονομικές προοπτικές επισκίασε τις ευρωπαϊκές μετοχές, με τους περισσότερους δείκτες στο «κόκκινο». Στο μάτι του κυκλώνα οι ιταλικές μετοχές, με τον FTSE MIB του Μιλάνου να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, έχοντας ως «βαρίδι» τις τράπεζες.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχωρούσε 0,3%, με τους περισσότερους επιμέρους κλάδους σε αρνητικό έδαφος. Αρνητικά πρόσημα σε Φραγκφούρτη και Παρίσι, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 πάσχιζε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος, βρίσκοντας μικρό στήριγμα στην αδύναμη στερλίνα, που έχει παγιδευθεί στις «συμπληγάδες» της αβεβαιότητας για το Brexit και της μεγάλης ήττας του συντηρητικού κόμματος στις ευρωεκλογές

Στους επιμέρους κλάδους, ο δείκτης των ευρωπαϊκών τραπεζών δέχθηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις, με απώλειες σχεδόν 1%, εν μέσω πληροφοριών που θέλουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προσανατολίζεται στην επιβολή προστίμου κατά της Ιταλίας, για παραβίαση των κανονισμών περί ελλείμματος. Οι ιταλικές τράπεζες υποχωρούσαν πάνω από 1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα