Alibaba: Σχέδια για εγγραφή στο Χονγκ Κονγκ, για να αντλήσει έως 20 δισ. δολάρια

Πώς επηρεάζει ο εμπορικός πόλεμος την απόφασή της
Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 12:12
UPD:12:22
REUTERS/Aly Song

Η Alibaba εξετάζει το ενδεχόμενο να αντλήσει έως και 20 δισ. δολάρια μέσω εισαγωγής στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters. Αν αυτές θα επιβεβαιωθούν θα είναι η δεύτερη μεγάλη δημόσια εγγραφή για την εταιρεία που το 2014 πέρασε το κατώφλι του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης αντλώντας το ποσό- ρεκόρ των 25 δισ. δολαρίων. 

Θα είναι επίσης η μεγαλύτερη παγκοσμίως follow- on διάθεση μετοχών εδώ και επτά χρόνια  και θα δώσει στον κινεζικό κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου πολύτιμα κεφάλαια για να συνεχίσει να επενδύει σε νέα τεχνολογία. Για την Κίνα συνολικά η επένδυση στις πιο προηγμένες τεχνολογίες είναι προτεραιότητα την ώρα που μαίνεται η διαμάχη της με τις ΗΠΑ. 

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, η Αlibaba συνεργάζεται ήδη με χρηματοοικονομικούς συμβούλους και θα μπορούσε να καταθέσει αίτηση στο Χονγκ Κονγκ ακόμη και μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019. Αν και σύμβουλοι και άλλα στελέχη με γνώση των σχεδίων υποβάθμισαν την όποια σύνδεση της κίνησης με τις εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, αναλυτές σχολίαζαν στο πρακτορείο πως το γεωπολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έρχονται, δεν μπορεί να αγνοηθεί. 

«Οι κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στην χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ πρέπει να έχουν στα σκαριά ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης» τόνισε ο Χάο Χονγκ, επικεφαλής ερευνών της χρηματιστηριακής BOCOM International. «Δεδομένου ότι οι περισσότεροι επενδυτές της Alibaba είναι στην Ασία, έχει λογική να πάει πιο κοντά στην έδρα της και να δώσει στους επενδυτές τη δυνατότητα για συναλλαγές στην δική τους ζώνη ώρας» συμπλήρωσε. 

Την περασμένη εβδομάδα η κινεζική εταιρεία ημιαγωγών SMIC ανακοίνωσε την απόφασή της να διαγραφεί από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προκειμένου να εστιάσει στην εγγραφή της στο Χονγκ Κονγκ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα