ΕΚΤ: Άκαρπες οι προσπάθειες για προσέλκυση γυναικείου ταλέντου

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019 13:12
UPD:13:19
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρέτεινε την προθεσμία για την πλήρωση τριών κενών θέσεων στο τμήμα τραπεζικής εποπτείας, καθώς δεν κατάφερε να προσλάβει γυναίκες στις συγκεκριμένες θέσεις. Η παράταση της διαδικασίας είναι αντιπροσωπευτική της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η ΕΚΤ στην προσέλκυση γυναικών για ανώτατα αξιώματα στην κεντρική τράπεζα.

Με μόνο μία γυναίκα στο 25μελές διοικητικό συμβούλιο και ελάχιστες γυναίκες στο εποπτικό συμβούλιο, η ΕΚΤ έχει δεχθεί κριτική από τους ευρωβουλευτές ότι προωθεί κουλτούρα που ευνοεί τους άνδρες, καθώς περισσότερα από τα τρία-τέταρτα των ανώτατων διοικητικών αξιωμάτων ασκούνται από άνδρες.

Οι πιέσεις στην ΕΚΤ να ενισχύσει τη γυναικεία παρουσία ενισχύθηκαν τους τελευταίους μήνες, όταν δύο γυναίκες στο εποπτικό συμβούλιο, η Ντανιέλ Νουί και η Σαμπίνε Λάουτενσλεγκερ, αντικαταστάθηκαν από γυναίκες, εν αντιθέσει με τον στόχο της κεντρικής τράπεζα για ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών. 

Με βάση τη νέα προθεσμία, η ΕΚΤ -που ασκεί και την εποπτεία των 117 μεγαλυτέρων τραπεζών της Ευρωζώνης με περιουσιακά στοιχεία άνω των 21 τρισ. ευρώ- δέχεται αιτήσεις για τρεις θέσεις στο εποπτικό συμβούλιο έως τις 12 Ιουνίου αντί της αρχικής προθεσμίας που έληγε στις 15 Μαϊου. 

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα