Eπίσημη έναρξη για το Global Management Challenge

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 18:37

ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ έναρξη του Global Management Challenge κήρυξε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στο Παλαιό Χρηματιστήριο, ο πρόεδρος της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, Luis Alves Costa, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας, Χρήστου Φώλια.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στους επίδοξους επιχειρηματίες - φοιτητές αλλά και τα στελέχη επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, ο υφυπουργός Οικονομίας, αναφέρθηκε στο Global Management Challenge ως ένα νέο θεσμό επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας σε επίπεδο εκπαίδευσης και τόνισε πως η πρόοδος έρχεται μέσα από την επιχειρηματική πρωτοβουλία και την ανταγωνιστικότητα.

Ο κύριος Luis Alves Costa, αναφερόμενος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δήλωσε: «η διεθνής διάσταση του Global Management Challenge γίνεται εφικτή μέσω των συνεργατών μας σε 23 σημεία του κόσμου, που φέρνουν την πρόκληση στις δικές τους χώρες, ενθαρρύνοντας τον ανταγωνισμό και γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου».

H διοργανώτρια του προγράμματος στην Ελλάδα, Βικτώρια Μαχαιριανάκη, τόνισε στην ομιλία της ότι «το Global Management Challenge έρχεται να καλύψει την ανάγκη για πρακτική εφαρμογή της θεωρητικής γνώσης, προσφέροντας ένα χρήσιμο εργαλείο για την κατανόηση των λειτουργιών μιας επιχείρησης και του ανταγωνισμού της, τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους σπουδαστές. Εύχομαι ο διαγωνισμός αυτός να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, αλλά και φυτώριο νέων στελεχών».

Στη εκδήλωση, παρευρέθησαν φοιτητές, στελέχη επιχειρήσεων που συμμετέχουν στις ομάδες, εκπρόσωποι των εταιριών που τις υποστηρίζουν καθώς και εκπρόσωποι Πανεπιστημιακών Σχολών, ομάδες των οποίων λαμβάνουν μέρος στο Global Management Challenge. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το διαγωνισμό και την ενδιαφέρουσα εμπειρία διοίκησης «της δικής τους επιχείρησης» σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνής διαγωνισμός επιχειρηματικής στρατηγικής Global Management Challenge πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 17 Φεβρουαρίου έως τις 27 Απριλίου 2006, οπότε θα πραγματοποιηθεί και ο Τελικός. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Διεθνή Τελικό στην Πολωνία στις 10 Μαΐου 2006.

Στο Global Management Challenge συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, φοιτητές από τα εξής πανεπιστήμια: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η συμμετοχή των φοιτητικών ομάδων υποστηρίζεται από τις επιχειρήσεις.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που συμμετέχουν ή υποστηρίζουν ομάδες είναι οι εξής: Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Accenture, Astra Zeneca, PepsiCo-Ήβη, Diageo, ΔΕΠΑ, ΕΛΤΑ, Ernst & Young, Boussias Communications, Hazlis & Rivas-Economist Conferences, Ναυτεμπορική, Όμιλος Σφακιανάκη, OTE Academy, PriceWaterhouseCoopers, Procter & Gamble, Response, Sony Hellas, TITAN, Τράπεζα Πειραιώς, ΒΙΟΚΕΡΑΛ κ.ά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα