Σε τροχιά απογείωσης το Χ.Α. μετά τη κάλπη- βουτιά στις αποδόσεις των ομολόγων

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019 10:46
UPD:11:37
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με ένα ανοδικό ξέσπασμα υποδέχθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ τα χαμόγελα περισσεύουν και στην ΗΔΑΤ, με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να καταγράφουν αισθητή πτώση. 

Στις 10:40 πμ ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο της τάξης του 5,4% στις 770,98 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών έχει ήδη εκτιναχθεί κοντά στα 30 εκατ. ευρώ.

Το εντυπωσιακό ράλι οδηγούν οι τράπεζες με τον δείκτη τους να απογειώνεται 10%. Μεγάλος πρωταγωνιστής η Tράπεζα Πειραιώς με τη μετοχή της να κάνει άλμα άνω του 20%. Ακολουθούν Alpha Bank και Eurobank με κέρδη 11% και 9% αντίστοιχα, ενώ η Εθνική Τράπεζα βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται 5,6%. Πέρων των συστημικών τραπεζών, άνοδο της τάξης του 11% καταγράφει και η μετοχή της Attica Bank. 

Την ίδια ώρα στην αγορά κρατικού χρέους, η απόδοση του 10ετους ομολόγου έκανε βουτιά έως και 33 μονάδων βάσης ή 9,85% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, στο 3,03%. Καταρρίπτεται έτσι το προηγούμενο ιστορικό ναδίρ του 3,203%. 

Όπως σχολίαζαν αναλυτές στη «Ν» η μεγάλη διαφορά που τελικώς επιτεύχθηκε χθες το βράδυ στις ευρωεκλογές μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι αυτό που πραγματικά ζητούσε η αγορά για το διάστημα έως τις εθνικές εκλογές. 

Οι αναλυτές εξηγούγσαν ότι η διαφοροποίηση μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων είναι τόσο σημαντική ώστε τα περιθώρια αναστροφής της εκλογικής τάσης να είναι σταθερά μειούμενα. Η εγχώρια αγορά μπορεί να κινηθεί αυτόνομα, με εμπιστοσύνη στις διαθέσεις εγχώριων και αλλοδαπών επενδυτών, οι οποίοι προφανώς θα ποντάρουν στην έλευση σταθερότητας σε όλες τις παραμέτρους ανάπτυξης που άπτονται της ελληνικής οικονομίας.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα