Προειδοποίηση της ΠΝΟ για απολύσεις απεργών ναυτεργατών

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 20:41

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) κατέληξε στην απόφαση να αναστείλει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις, συνεκτιμώντας όλες τις εξελίξεις και αποδεικνύοντας και πάλι το υψηλό αίσθημα ευθύνης της τόσο απέναντι στους ναυτεργάτες όσο και στο κοινωνικό σύνολο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Η ΠΝΟ χαρακτηρίζει επαίσχυντο το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, το οποίο, όπως αναφέρει, αγνόησε αποφασίζοντας το πρωί της Τετάρτης τη συνέχιση της απεργίας, ενώ σήμερα αποφάσισε την αναστολή της. Η ΠΝΟ, προσθέτει στην ανακοίνωση της, θα στραφεί στην ανασύνταξη των δυνάμεών της, ώστε να συνεχίσει τη διεκδίκηση ικανοποίησης των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων των ναυτεργατών.

Η ΠΝΟ καταγγέλλει την κυβέρνηση για αδιαλλαξία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ναυτεργατών, τα οποία, όπως αναφέρει, και ο ίδιος ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας χαρακτήρισε δίκαια.

«Ταυτόχρονα», συνεχίζει, «καταγγέλλουμε τον πρωτοφανή αυταρχισμό της κυβέρνησης τόσο με την λήψη της επαίσχυντης αντιδημοκρατικής απόφασης για την πολιτική επιστράτευση -την οποία και απαιτούμε άμεσα να ανακαλέσει- όπως και την απαράδεκτη στάση της κατά τη διάρκεια της απεργίας μας με τη χρήση κάθε κατασταλτικού μηχανισμού -ακόμη και την χρήση βίας, χημικών και δακρυγόνων- προκειμένου να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των ναυτεργατών. Κάτι το οποίο βέβαια δεν μπόρεσε να πετύχει, αφού οι ναυτεργάτες συνέχισαν αταλάντευτα τον αγώνα, αγνοώντας συγχρόνως και τις απαράδεκτες πιέσεις των εφοπλιστών».

Τέλος, η διοίκηση της ΠΝΟ «προειδοποιεί τις εφοπλιστικές εταιρείες που προχώρησαν σε απολύσεις ναυτεργατών κατά τη διάρκεια της απεργίας να τις ανακαλέσουν αμέσως».

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «θα αντιδράσει με κάθε δυνατό και πρόσφορο μέσο σε βάρος των εταιρειών που θα προχωρήσουν σε απολύσεις μελών πληρώματος. Τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν σε καμιά περίπτωση αποδεκτές και αυτό οφείλουν να το συνειδητοποιήσουν οι πάντες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα