Διεθνής τεχνολογική συνεργασία η απάντηση του Σι στο αμερικανικό μπλοκάρισμα της Huawei

Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 17:05
UPD:17:12
REUTERS/CHINA STRINGER NETWORK

Το περίπτερο της Huawei στην China International Big Data Industry Expo

Διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη του Διαδικτύου, των big data και της τεχνητής νοημοσύνης ζήτησε ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίγνκ σε ανοιχτή επιστολή του προς την διεθνή έκθεση China International Big Data Industry Expo, που άρχισε σήμερα Κυριακή στην Γκουιγιάνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας. 

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως την Τετάρτη, συμμετέχουν κινεζικοί κολοσσοί όπως οι Alibaba, Tencent και Huawei, ενώ δίνουν το παρών και μεγάλες αμερικανικές και ιαπωνικές επιχειρήσεις, όπως οι Dell, Google, ΝΤΤ Docomo. 

Η τεχνολογία έχει μπει στο επίκεντρο του σινο-αμερικανικού πολέμου, με τις ΗΠΑ να βάζουν στο στόχαστρο τη Huawei και τις μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών και άλλων τεχνολογικών προϊόντων να δέχονται σφυροκόπημα τον τελευταίο μήνα. 

Πολλοί θεωρούν ότι η μάχη στο μέτωπο αυτό θα είναι πιο σκληρή ακόμη και από εκείνη του εμπορικού και νομισματικού πολέμου. Ο Ντόναλτν Τραμπ σημείωσε πάντως πρόσφατα ότι η Huawei θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο μίας ευρύτερης εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα. 

Από την πλευρά του ο Σι θέλει να στείλει το μήνυμα πως η απάντησή του στις μονομερείς ενέργειες του Τραμπ είναι να επιδιώξει τη συνεργασία με τις άλλες μεγάλες δυνάμεις. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα