Lloyds TSB: Υψηλότερα κέρδη το β' εξάμηνο

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 11:20

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών εμφάνισε το δεύτερο εξάμηνο η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Lloyds TSB Group Plc, αποτέλεσμα της αύξησης των εσόδων από την εταιρική τραπεζική, που ήταν μεγαλύτερη της καταναλωτικής πίστης.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,3 δισ. λίρες (2,8 δισ. δολ.) έναντι 1,29 δισ. λίρες πριν από ένα χρόνο, με βάση τα αποτελέσματα του συνόλου της χρήσης, που ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα. Εντεκα οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα σημείωναν αύξηση 4,6%, φθάνοντας στο 1,24 δισ. λίρες Αγγλίας.

Οι μετοχές της Lloyds αναρριχήθηκαν τα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 22,25 πένες, ποσοστό 4,1%, φθάνοντας στις 563,25 πένες, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2002. Στις 8:31 π.μ. στο Λονδίνο, σημείωναν άνοδο 3,7%, φθάνοντας στις 561 πένες η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 31,7 δισ. λίρες Αγγλίας. Οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά αυτόν το μήνα, καθώς εικάζετο ότι η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ισπανίας, θα αγόραζε τη βρετανική δρανείστρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα