Ιταλία: Αιφνίδιο λουκέτο στα καταστήματα της Mercatone Uno

Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 19:18
UPD:19:27
facebook/ Mercatone Uno

Ρολά κατέβασαν σήμερα (σ.σ. Σάββατο) τα 55 πολυκαταστήματα της ιταλικής αλυσίδας Mercatone Uno, μία ημέρα μετά την υποβολή αίτησης πτώχευσης.

Ο Όμιλος, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες, εξαγοράστηκε το 2018 από τη «Shernon», η οποία επίσης τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης, έπειτα από απόφαση δικαστηρίου του Μιλάνου.

Ωστόσο, έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης να μην ενημερώσει τους υπαλλήλους για το σημερινό «λουκέτο».

Το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης κατήγγειλε το αιφνίδιο κλείσιμο της επιχείρησης, το οποίο «πλήττει την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων» και ανακοίνωσε την πραγματοποίηση διμερούς συνάντησης τη Δευτέρα.

«Ως υπουργός Εργασίας, δεν γίνει να μην ανησυχώ για τους 1.000 ανθρώπους που έμειναν χωρίς δουλειά» υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός και επικεφαλής του «Κινήματος Πέντε Αστέρων», Λουίτζι ντι Μάιο.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, δεσμεύτηκε ότι θα προγραμματίσει συναντήσεις με τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τους ιδιοκτήτες ώστε «να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν».

Υπενθυμίζεται ότι τα πολυκαταστήματα «Mercatone One» διέθεταν προς πώληση έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και εργαλεία κάθε είδους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα