Lonmin: Τέλος στις διαπραγματεύσεις για εξαγορά εταιρείας

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 12:36

ΕΛΗΞΑΝ οι διαπραγματεύσεις της Lonmin Plc, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πλατίνας στον κόσμο, οι οποίες μπορεί να οδηγούσαν σε μία εξαγορά. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της.

Η Lonmin, με έδρα το Λονδίνο, είπε στις 17 Φεβρουαρίου ότι ξεκίνησε συνομιλίες με μία εταιρεία, την οποία δεν αποκάλυψε και πως αυτές μπορεί να οδηγούσαν σε μία προσφορά εξαγοράς. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Lonmin, Brad Mills και ο συνεργάτης τους Ian Cockerill της Gold Fields Ltd. της Ν. Αφρικής, συναντήθηκαν για να συζητήσουν το θέμα της εξαγοράς μιας εταιρείας, σύμφωνα με ανθρώπους που γνώριζαν την κατάσταση, στις 20 Φεβρουαρίου.

«Η Lonmin ανακοινώσει ότι δεν γίνονται πλέον συνομιλίες με κάποια εταιρεία, οι οποίες θα οδηγούσαν σε μία προσφορά εξαγοράς», σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Οι εξαγορές μεταξύ των μεταλλουργιών σχεδόν τριπλασιάστηκαν πέρυσι στα 48 δισ. δολ., έναντι του 2004, καθώς οι τιμές ρεκόρ των μετάλλων διόγκωσαν τα κέρδη. Η τιμή της πλατίνας, που χρησιμοποιείται στα κοσμήματα, αναρριχήθηκε 13% πέρυσι και έφθασε στα υψηλότερα ιστορικά επίπεδα στις 3 Φεβρουαρίου.

Οι μετοχές της Lonmin σημείωναν απώλειες 15%, φθάνοντας στις 2.134 πένες η μία και διαμορφώθηκαν στις 2.240 πένες στις 9:51 π.μ. στο Λονδίνο. Στις 17 Φεβρουαρίου, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 25%.

Ο Willie Jacobsz, εκπρόσωπος της Gold Fields, δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει αμέσως το θέμα. Ο ίδιος είχε αρνηθεί στις 20 και στις 17 Φεβρουαρίου να κάνει κάποιο σχόλιο. Τηλεφωνικό μήνυμα στα γραφεία της Lonmin στο Λονδίνο για σχόλιο, δεν είχε ανταπόκριση.

Οι μετοχές της Gold Fields σημείωσαν απώλειες 1,7%, φθάνοντας στα 138 ραντ η μία στο Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ της Impala Platinum Holdings Ltd. και της Anglo Platinum Ltd., των μεγαλύτερων ανταγωνιστριών της Lonmin, κινήθηκαν πτωτικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα