Χ.Α.: Στάση αναμονής στην τελευταία συνεδρίαση πριν από την κάλπη

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 14:35
UPD:14:39
SOOC/Nikos Libertas

Σχετικά υποτονικό είναι το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την τελευταία συνεδρίαση πριν απο τις διπλές εκλογές της Κυριακής.

Σχετικά υποτονικό είναι το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την τελευταία συνεδρίαση πριν απο τις διπλές εκλογές της Κυριακής. Οι τάσεις ανάκαμψης ανά την Ευρώπη βοηθούν τον Γενικό Δείκτη να επιστρέψει σε θετικό έδαφος, ύστερα από διαδοχικές συνεδριάσεις πτώσης, αλλά τα κέρδη είναι εξαιρετικά περιορισμένα. Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, και ο τζίρος, με τους επενδυτές να αποφεύγουν τα μεγάλα ανοίγματα, θέλοντας πρώτα να δουν τι μηνύματα θα λάβουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου από τους ψηφοφόρους. 

Υπό τις συνθήκες αυτές στις 14:30 μμ ο Γ.Δ. καταγράφει άνοδο μόλις 0,13% στις 726,51 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται λίγο πάνω από τα 25 εκατ. ευρώ. Το αγοραστικό ενδιαφέρουν κερδίζουν πρωτίστως οι κλάδοι πρώτων υλών και εμπορίου με άνοδο της τάξης του 2% έκαστος. Σημαντική άνοδο παρουσιάζουν επίσης εκείνοι των βιομηχανικών προϊόντων (1,7%) και της τεχνολογίας (1,3%). 

Μόνο τρεις κλάδοι κινούνται σε αρνητικό έδαφος, με τις πιέσεις να είναι ισχυρότερες για εκείνον των χημικών, που υποχωρεί σε ποσοστό 1,9%.  Στο -0,7% είναι και ο τραπεζικός δείκτης, μετά και τις μεγάλες απώλειες της Πέμπτης. Μικρή πτώση (περίπου 0,3%) παρουσιάζει ο δείκτης κατασκευών. 

Οι επενδυτές περιμένουν το αποτέλεσμα της Κυριακής, για να δουν τη διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους και στα σενάρια για βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα