Facebook: Στα «σκαριά» το δικό του ψηφιακό νόμισμα, το GlobalCoin

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 12:21
UPD:12:23
REUTERS/STEPHEN LAM

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων εισέρχεται το Facebook. Το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης οριστικοποιεί τα σχέδιά του για την κυκλοφορία του δικού του ψηφιακού νομίσματος την επόμενη χρονιά. Στόχος του Facebook είναι να αρχίσει τις πρώτες δοκιμές για την κυκλοφορία του GlobalCoin έως τα τέλη του έτους.

Όπως μεταδίδει το BBC, περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές εντός του καλοκαιριού, με τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, να έχει ήδη συζητήσει με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ. Ο Ζάκερμπεργκ συναντήθηκε με τον Κάρνεϊ τον προηγούμενο μήνα, συζητώντας τις ευκαιρίες, αλλά και κινδύνους που συνεπάγεται η κυκλοφορία ενός κρυπτονομίσματος.

Το Facebook έχει απευθυνθεί και στο βρετανικό υπουργείο Οικονομικών για συμβουλές σε λειτουργικά και νομικά ζητήματα. Παράλληλα, είναι σε συνομιλίες με εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, όπως η Western Union, καθώς αναζητεί φθηνότερους και ταχύτερους τρόπους για φυσικά πρόσωπα χωρίς τραπεζικό λογαριασμό να αποστέλλουν και να λαμβάνουν χρήματα.

Στόχος του Facebook είναι η δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος που προσφέρει οικονομικά προσιτούς και ασφαλείς τρόπους διεξαγωγής πληρωμών, ανεξαρτήτως εάν οι χρήστες διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό. 

Με το κωδικό όνομα Project Libra, τα σχέδια του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης -στο οποίο ανήκουν και τα WhatsApp και Instagram- είναι να άρει τα εμπόδια στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και μειώνοντας το κόστος για τους καταναλωτές.

 

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα