Tραμπ: Η Huawei θα μπορούσε να είναι μέρος μίας εμπορικής συμφωνίας

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 10:50
UPD:11:00
REUTERS/CARLOS BARRIA

Αφού την ενέταξε στη μαύρη λίστα ως «άκρως επικίνδυνη», τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι η Huawei θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο μίας ευρύτερης εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Το πότε αυτή θα μπορούσε να έρθει βέβαια, είναι άγνωστο, αφού οι δύο δυνάμεις κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους και δεν εμφανίζονται διατεθειμένες αυτό τον καιρό για υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Οι αλληλοκατηγορίες για το ποιος δυναμίτισε τις διαπραγματεύσεις δίνουν και παίρνουν. 

EURONEWS

«Η Huawei είναι κάτι πολύ επικίνδυνο» είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Κοιτάξτε τι έχει κάνει από άποψη ασφάλειας, από άποψη στρατιωτική. Πολύ επικίνδυνη» συμπλήρωσε. Παρόλα αυτά χαρακτήρισε «δυνατή» την ένταξή της σε μία συμφωνία. «Εάν καταλήξουμε σε συμφωνία φαντάζομαι ότι η Huawei θα ήταν δυνατόν να ενταχθεί με κάποια μορφή σε αυτήν» εξήγησε. 

Να σημειωθεί ότι μετά την αμερικανική απαγόρευση ο κινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού αντιμετωπίζει προβλήματα στις συναλλαγές του και με άλλες μη αμερικανικές εταιρείες, όπως η βρετανική Vodafone και η ιαπωνική Toshiba. 

Εν τω μεταξύ μία ημέρα νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο τόνισε ότι πιστεύει πως περισσότερες αμερικανικές εταιρείες θα πρέπει να κόψουν τους δεσμούς με τη Huawei, καθώς οι διαβεβαιώσεις ότι δεν μοιράζεται εμπορικά μυστικά δεν πείθουν.

«Πρόσφατα Αμερικανοί πολιτικοί έχουν επανειλημμένα προωθήσει φήμες για τη Huawei χωρίς να έχουν δώσει τις αποδείξεις που οι χώρες έχουν ζητήσει» ήταν το σχόλιο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα