Στο «κόκκινο» τα διεθνή χρηματιστήρια - Απώλειες πάνω από 1% για τη Wall

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 19:31
UPD:19:32
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Καταφύγιο από την «καταιγίδα» του εμπορικού πολέμου αναζήτησαν οι επενδυτές, εγκαταλείποντας τις αγορές μετοχών και συρρέοντας σε ομόλογα και χρυσό. Κίνα και ΗΠΑ σκληραίνουν τη στάση τους, με το φόβο μιας γενικευμένης εμπορικής σύρραξης να ρίχνει στο «κόκκινο» τα διεθνή χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η στροφή προς την ασφάλεια του κρατικού χρέους οδήγησε την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς  στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2017.

Βουτιά των μετοχών και στη Wall Street, με τον Dow Jones να χάνει ενδοσυνεδριακά περισσότερες από 300 μονάδες και τον S&P 500 να κινείται σε αρνητικό έδαφος για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με απώλειες πάνω από 1%.  

Οι μετοχές κλάδων που θεωρούνται ευάλωτοι στην εμπορική αντιπαράθεση -ημιαγωγοί, αυτοκίνητα και ενέργεια- δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις. 

Μαζικές απώλειες και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σε μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις του έτους για τις ευρωπαϊκές μετοχές. Ο πανευρωπαϊκός  STOXX 600 έκλεισε με πτώση 1,4%, ενώ στη Γερμανία, ο DAX -που επηρεάζεται από τις εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο, καθώς η γερμανική οικονομία στηρίζεται στις εξαγωγές- υποχώρησε 1,8%. Αρνητικά πρόσημα και σε Λονδίνο και Παρίσι, με τον FTSE 100 να χάνει 1,41%, και τον CAC 40 να κλείνει με πτώση 1,82%. ΣΤο Μιλάνο, ο FTSE MIB υπέστη απώλειες πάνω από 2%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • DJC



Σχολιασμένα