Συνεχίζεται ο διάλογος για ΒΦΛ - Τι προβλέπεται για Coca-Cola 3Ε

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 18:41
UPD:19:07

Συνεχίζεται ο διάλογος για την εξεύρεση λύσης στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων(ΒΦΛ), αποφασίστηκε σε συνάντηση στο Υπουργείο Απασχόλησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Καλαντζής, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος και ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι μέσα στις προσεχείς ημέρες μαζί με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας και με τις εμπλεκόμενες τράπεζες.

Επίσης, σήμερα πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Απασχόλησης σύσκεψη μεταξύ του υφυπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου και εκπροσώπων των εργαζομένων της εταιρείας Coca-Cola 3E, που έχει ανακοινώσει σχέδιο αναδιάρθρωσης:

- Διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας στο εργοστάσιο Αθηνών και μεταφορά της παραγωγής στο Σχηματάρι

- Στις περιοχές Μεσολογγίου, Κέρκυρας και Ρόδου οι εργαζόμενοι αποχωρούν οικειοθελώς

- Από τους 82 εργαζομένους στο εργοστάσιο της Αθήνας, οι 25 μετατίθενται σε άλλη θέση εργασίας, λίγες ειδικές περιπτώσεις (δύο ΑΜΕΑ, τρεις εποχικοί, ένας καρκινοπαθής και τρεις συνδικαλιστές) παραμένουν.

Ο κ. Γιακουμάτος υπογράμμισε ότι το υπουργείο παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη και ζητά από την εταιρεία να δεσμευτεί ότι δεν θα προβεί σε απολύσεις.

«Η κυβέρνηση σήμερα αγόρασε χρόνο για το εργοστάσιο των Φωσφορούχων Λιπασμάτων της Θεσσαλονίκης, χωρίς να δεσμεύεται εάν τελικά θα μείνει ανοιχτό.

Ο ΣΥΝ εκφράζει τη δυσπιστία του για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, όταν η ίδια σταθερά παίζει το ρόλο του σερβιτόρου στους τραπεζίτες, αφήνοντάς τους να σκοτώνουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις, όπως τα Φωσφορούχα Λιπάσματα, που ελέγχουν. Οσο για την Coca-Cola, κατάφερε τελικά αυτό που ήθελε, να μειώσει, δηλαδή, το προσωπικού της με τη μέθοδο των εκβιαστικών «εθελοντικών απολύσεων» και την κυβέρνηση να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου», σχολίασε ο Δημ. Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ τις σημερινές τριμερείς στο Υπουργείο Απασχόλησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα