KT&G: Απέρριψε την προσφορά εξαγοράς των Icahn και Lichtenstein

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2006 09:24

ΑΠΕΡΡΙΨΕ η KT&G Corp. την προσφορά εξαγοράς από τους επενδυτές των ΗΠΑ, Carl Icahn και Warren Lichtenstein, που αξιολογούν την καπνοβιομηχανία στα 10 δισ. δολ., αυξάνοντας την προοπτική της μεγαλύτερης μάχης εξαγοράς της εταιρείας της Ν. Κορέας.

«Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ότι η προσφορά δεν ήταν η καλύτερη για τα συμφέροντα της εταιρείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της KT&G, που εστάλη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η πρόταση που έγινε την περασμένη εβδομάδα από τους διαχειριστές κεφαλαίων στη Ν. Υόρκη, που κατέχουν μερίδιο 6,2% στην εταιρεία, έγινε απ ευθείας στο διοικητικό συμβούλιο της KT&G και δεν έγινε προς τους μετόχους.

Οι επενδυτές είπαν ότι δεσμεύθηκαν για τα 2 δισ. δολ. της προσφορά και πως θα δανειστούν τα υπόλοιπα, μετά την αποτυχία να πείσουν τη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ν. Κορέας να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία ή να διαχωρίσει τις δραστηριότητές της και να αυξήσει μερίσματα. Η κυβέρνηση της χώρας έχει πει ότι δεν θα αναμειχθεί στο θέμα, για το οποίο τώρα η KT&G επιδιώκει τη στήριξη των μετόχων για να αποφύγει τη διάλυση.

Η τελευταία ανεπιθύμητη προσφορά από ξένο επενδυτή στη Ν. Κορέα, την τρίτη σε μέγεθος της Ασίας, απέτυχε το 1997.

Ο Jason Booth, εκπρόσωπος της Steel Partners II LP του Lichtenstein και ο Lee Kyung Hoon, δικηγόρος που εκπροσωπεί την Icahn Partners Master Fund, με έδρα τα νησιά Cayman, αρνήθηκαν να σχολιάσουν την απόρριψη της προσφοράς εξαγοράς της KT&G από το διοικητικό της συμβούλιο.

Κι ενώ οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 11% στις 24 Φεβρουαρίου, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη μέσα σε τέσσερα χρόνια, η τιμή παράμεινε κάτω από την τιμή προσφοράς των επενδυτών στα 60.000 ουόν η μία, καθώς οι επενδυτές προέβλεπαν ότι η εταιρεία θα αμυνθεί της προσφοράς του Icahn, 70 ετών και του Lichtenstein, 40 ετών. Η προσφορά τους αξιολογεί την KT&G στα 9,7 τρισ. ουόν (10,1 δισ. δολ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα