O «ψυχρός πόλεμος» ΗΠΑ-Κίνας βυθίζει τα ασιατικά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 11:37
UPD:11:40
REUTERS/KIM KYUNG-HOON

 Η εξέλιξη του σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου σε παρατεταμένο, «ψυχρό» τεχνολογικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων οικονομιών, βύθισε τις ασιατικές μετοχές σε χαμηλά τεσσάρων μηνών, με τις μετοχές των προμηθευτών της Huawei να δέχονται το ισχυρότερο πλήγμα. 

Στην Ταϊβάν, η Hon Hai Precision Industry -ευρύτερα γνωστή ως Foxconn- υπέστη απώλειες πάνω από 3%, ενώ η μετοχή της εταιρείας κατασκευής επεξεργαστών Taiwan Semiconductor Manufacturing Company έκανε βουτιά πάνω από 3%. Στην αγορά της Σενζέν, η Luxshare Precision Industry υπέστη απώλειες σχεδόν 6%. 

Στο κόκκινο οι αγορές της Κίνας. Στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρούσαν κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο και ο γενικός δείκτης έκλεισε με πτώση πάνω από 1%. Ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Σενζέν έκλεισε με πτώση 2,43%, ενώ στο Xoγκ-Κογκ, ο Hang Seng σημείωσε απώλειες 1,73%.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού κατέγραφε απώλειες 0,8%, σε χαμηλά τετραμήνου. Αρνητικά πρόσημα και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, με τον Nikkei 225 να υποχωρεί 0,62%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα