Βελτίωση του περιθωρίου ΕΒΙΤDA αναμένει ο ΟΤΕ

Μικρή μείωση εσόδων από σταθερή τηλεφωνία
Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2006 12:07

Τα κυριότερα σημεία από το τριετές επιχειρησιακό του σχέδιο παρουσίασε σήμερα ο ΟΤΕ στο Λονδίνο. Κατά την παρουσίαση έγινε ανασκόπηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2005 με βάση τα Αμερικανικά Λογιστικά Πρότυπα (US GAAP).

Βάσει του τριετούς επιχειρησιακού σχεδίου, αν και τα έσοδα από τις δραστηριότητες της εγχώριας σταθερής τηλεφωνίας αναμένεται να εμφανίσουν μικρή μείωση μεταξύ 1,5% και 2,5% ανά έτος, το κόστος μισθοδοσίας και επιδομάτων αναμένεται να μειωθεί σημαντικά μεταξύ 7% και 8% ανά έτος, λόγω του προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης, και οι συνολικές λειτουργικές δαπάνες μεταξύ 5% και 7% περίπου. Ως αποτέλεσμα, το περιθώριο EBITDA της ΟΤΕ Α.Ε. αναμένεται να βελτιωθεί από περίπου 25% το 2005 (εξαιρουμένου του κόστους του προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης) στο επίπεδο του 35% το 2008.

Το τριετές επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΤΕ έχει ως στόχο την επαναφορά της εγχώριας σταθερής τηλεφωνίας σε υγιή οικονομική βάση μέσω της συγκράτησης των εσόδων, της διατήρησης της πελατειακής βάσης και της ενίσχυσής της με προσφορά νέων υπηρεσιών και της επιτάχυνσης ενεργειών για την περαιτέρω μείωση του κόστους.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, το επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΤΕ επιβεβαιώνει επίσης τις προοπτικές ανάπτυξης για την Cosmote και την Romtelecom, τις δύο ηγετικές επιχειρησιακές μονάδες του, και ανακοινώνει την ανάπτυξη πρωτοβουλιών που θα προσδώσουν περαιτέρω χρηματο-οικονομική αξία στον Όμιλο.

«Για πρώτη φορά, λειτουργούμε βάσει ενός μεσοπρόθεσμου σχεδίου για τις δραστηριότητες της εγχώριας σταθερής τηλεφωνίας που μας επιτρέπει να μετράμε τις επιδόσεις μας και να παρακολουθούμε την πρόοδο μας. Το επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΤΕ παρουσιάζεται σε μια περίοδο που, λόγω των νέων τεχνολογιών, συντελείται μια επανάσταση σε ολόκληρη τη τηλεπικοινωνιακή βιομηχανία», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Π. Βουρλούμης.

«Το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να παραμείνουμε μπροστά από τον ανταγωνισμό και να μειώσουμε περαιτέρω το λειτουργικό μας κόστος. Το επιχειρησιακό μας σχέδιο θα διευκολύνει στη διατήρηση μιας αυστηρής πειθαρχίας στους τομείς αυτούς τα επόμενα τρία χρόνια», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα