Eurobank Properties: Αίτηση εισαγωγής στο Χ.Α.

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2006 13:17

Αίτηση εισαγωγής των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπέβαλε η Eurobank Properties Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία.

Η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει 5.510.066 νέες κοινές μετοχές της, ενώ ένας από τους μετόχους της, η REIB Europe Investments Limited, θυγατρική της Deutsche Bank (ο «Πωλητής Μέτοχος») σκοπεύει να προσφέρει 1.100.000 από τις υφιστάμενες κοινές μετοχές του στην Εταιρεία. Η διάθεση των ανωτέρω μετοχών θα γίνει με δημόσια προσφορά στην Ελλάδα και με διεθνή προσφορά σε θεσμικούς επενδυτές εκτός Ελλάδας και εκτός ΗΠΑ, βάσει του Regulation S της U.S. Securities Act of 1933 και σε ειδικούς επενδυτές στις Η.Π.Α. βάσει του Rule 144A της U.S. Securities Act of 1933. Επίσης, ο Πωλητής Μέτοχος σκοπεύει να προσφέρει, βάσει συμφωνίας επιπρόσθετης κατανομής, επιπλέον 680.000 μετοχές της εταιρείας, επίσης κυριότητάς του.

Η προσφορά αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του μηνός Μαρτίου. Η Εταιρεία θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την προσφορά μετά τη λήψη των απαιτούμενων αδειών από τις αρμόδιες αρχές.

Η εταιρεία και ο Πωλητής Μέτοχος όρισαν τις Citigroup Global Markets Limited και EFG Telesis Finance ως Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους της προσφοράς.

Η προσφορά τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Eurobank Properties είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρίες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και διαχειρίζεται ενεργά ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων που περιλαμβάνει εμπορικά ακίνητα υψηλής ποιότητας τα οποία εκμισθώνει κατά κύριο λόγο σε κορυφαίες εταιρείες.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2005 το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Εταιρείας αποτελούνταν από 27 εμπορικά ακίνητα μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας 165.307 τετραγωνικών μέτρων τα οποία βρίσκονται κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Η εκτιμηθείσα από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Εταιρείας είναι € 271,3 εκατομμύρια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα