Οριστικά δικαιώματα της ενιαίας ενίσχυσης της νέας ΚΑΠ

Βάση δεδομένων των οριστικών δικαιωμάτων στο www.dikaiomata.gr
Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2006 14:50

Την ολοκλήρωση του υπολογισμού των στοιχείων των οριστικών δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης της νέας ΚΑΠ που αφορά 1.105.000 δικαιούχους αγρότες, στους οποίους κατεβλήθησαν ενισχύσεις την περίοδο αναφοράς 2000, 2001, 2002 (για το ελαιόλαδο επεκτείνεται και στο 1999), ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας της βάσης δεδομένων των οριστικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο, στο δικτυακό τόπο www.dikaiomata.gr , προγραμματίζεται αύριο Τρίτη 28/2 και ώρα 10:30 π.μ., παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο κεντρικό κτίριο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Αχαρνών 241, Αθήνα).

Οπως είπε ο κ. Μπασιάκος, οι τίτλοι με τα στοιχεία των οριστικών δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης θα διανεμηθούν στους δικαιούχους από τις τοπικές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι οποίες για τη διευκόλυνση του έργου τους (εκτύπωση και διανομή) έχουν δύο δυνατότητες:

1. Αναζήτηση και εκτύπωση των Τίτλων Οριστικών Δικαιωμάτων των δικαιούχων μελών τους από τη βάση δεδομένων των οριστικών δικαιωμάτων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στο δικτυακό τόπο www.dikaiomata.gr . Η πρόσβαση στη Βάση Δεδομένων είναι δυνατή μόνον με τη χρήση ατομικού κωδικού πρόσβασης για τον οποίο οι υπεύθυνοι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας πρέπει να απευθύνονται εγγράφως στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., από σήμερα Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου. Η χορήγηση κωδικών πρόσβασης διενεργείται σταδιακά σύμφωνα με τους κανόνες εμπιστευτικότητας και ασφάλειας του συστήματος για την προστασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και σε μέχρι δύο χρήστες κατά Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

2. Εκτύπωση και διανομή των Τίτλων Οριστικών Δικαιωμάτων των δικαιούχων μελών τους, από μαγνητικό μέσο με τα πλήρη αρχεία των μελών τους , ταξινομημένα αλφαβητικά ανά Αγροτικό Συνεταιρισμό, δήμο, κοινότητα ή δημοτικό διαμέρισμα. Η παραγωγή και αποστολή των μαγνητικών μέσων (CD’s) σε όλες τις ΕΑΣ θα ξεκινήσει αμέσως μετά την επίσημη έναρξη λειτουργίας της Βάσης Δεδομένων των Οριστικών Δικαιωμάτων και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την προσεχή Πέμπτη.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων αυτών με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ ως τις 15/5/06, όπως προβλέπεται στους ισχύοντες κοινοτικούς κανονισμούς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα