Μετ' εμποδίων μεταφορές και τραπεζικές συναλλαγές αύριο

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2006 15:17
UPD:19:19

Με τετράωρη στάση εργασίας 11.00 το πρωί με 15.00 το μεσημέρι αρχίζει αύριο η απεργιακή κινητοποίηση που έχει προγραμματίσει η ΓΣΕΕ για την υπεράσπιση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές των εργαζόμενων, ενώ σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσει η ΟΤΟΕ. Το απεργιακό θερμόμετρο ανεβαίνει με την πανελλαδική απεργία στις 15 Μαρτίου που έχουν αποφασίσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Αύριο 11 π.μ. - 3μ.μ. θα μείνουν ακινητοποιημένα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκτός από τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ. Στην 4ωρη στάση εργασίας θα συμμετάσχει και η ΟΣΠΑ. Για το λόγο αυτό οι Ολυμπιακές Αερογραμμές υποχρεώνονται να ματαιώσουν 12 πτήσεις http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/27/1159443.htm . Με προβλήματα θα εκτελεστούν αύριο και τα δρομολόγια του ΟΣΕ. Δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών που επρόκειτο να αναχωρήσουν από την αφετηρία τους μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ.

Για τα δρομολόγια που δεν θα πραγματοποιηθούν θα επιστρέφεται στους επιβάτες το αντίτιμο των εισιτηρίων στο ακέραιο.

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στην Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα γίνει στο άγαλμα Βενιζέλου στις 14:00.

Η ΟΤΟΕ, θα πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της και αναμένεται να προσέλθει με μεγάλη συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στη γενικότερη απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα, η άρνηση των τραπεζών να προσέλθουν στο διάλογο για την κλαδική σύμβαση είναι μια γενική πρόβα με προοπτική την γενικευμένη ανατροπή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και για την καθιέρωση των ατομικών συμφωνιών μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου. Μια τέτοια εξέλιξη, προειδοποιούν οι συνδικαλιστές, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή και τα συνδικάτα θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα