Ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για έργο στον οδικό άξονα Τρίπολη -Καλαμάτα

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2006 17:19

Την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για το έργο «Παραδείσια- Τσακώνα» του οδικού άξονα Τρίπολη - Καλαμάτα, ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Μειοδότης του έργου -προϋπολογισμού 114 εκατ. ευρώ- αναδείχθηκε η Κοινοπραξία ALPINE -MAYREDER - ΤΕΡΝΑ με έκπτωση 24,38 %.

Το μήκος του τμήματος «Τσακώνα - Παραδείσια» είναι 12 χλμ και η διάρκεια κατασκευής του έργου 36 μήνες.

«Το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα είναι ένα πολύπαθο έργο που κατασκευάστηκε την περίοδο 1991-2000, στοιχίζοντας πολλά δις δραχμές στον έλληνα φορολογούμενο. Παρόλα αυτά ήταν ένα τεχνικό ανοσιούργημα που κατασκευάστηκε με υψηλά αναχώματα πάνω σε κατολισθαίνοντα εδάφη με αποτέλεσμα να υποστεί τεράστιες ζημιές από τις κατολισθήσεις και να τεθεί εκτός λειτουργίας τον Φεβρουάριο του 2003», δήλωσε σχετικά ο υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς και πρόσθεσε:

«Με τη νέα εργολαβία που ξεκινάμε, ουσιαστικά, θα κατασκευάσουμε ένα νέο έργο. Με βάση νέα άρτια μελέτη που καταρτίσαμε, αλλάζουμε την χάραξη του δρόμου σε όλα τα επικίνδυνα για κατολίσθηση σημεία και προχωρούμε, αντί επιπόλαιων επιχωματώσεων, στην κατασκευή τεσσάρων υπερσύγχρονων γεφυρών συνολικού μήκους περίπου 1.100 μέτρων. Ταυτόχρονα, προχωρούμε στην ανακατασκευή όλου του υπόλοιπου τμήματος του δρόμου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα