Morgan Stanley: «Ψαλιδίζει» το στόχο για τη μετοχή της Tesla στα 10 δολάρια

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 17:53
UPD:17:58
REUTERS/Brendan McDermid

Σε σημαντική υποβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Tesla(στην περίπτωση ενός δυσμενούς σεναρίου) προχώρησε η Morgan Stanley, «ψαλιδίζοντας» το στόχο μόλις στα δέκα δολάρια από 97 δολάρια και με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα να επικαλείται ανησυχίες για το αυξημένο χρέος και γεωπολιτική έκθεση της εταιρείας.  Από τις αρχές του έτους, οι μετοχές της Tesla υποχωρούν 38%.

Ειδικότερα, οι αναλυτές της Morgan Stanley εξηγούν ότι η υποβάθμιση των εκτιμήσεων οφείλεται κυρίως τις ανησυχίες για την κινεζική ζήτηση για τα προϊόντα της Tesla. 

«Το προς τα κάτω αναθεωρημένο αρνητικό σενάριο υποθέτει ότι η Tesla δεν ανταποκρίνεται στις προβλέψεις μας για τις πωλήσεις στην Κίνα σχεδόν κατά το ήμισυ, εξαιτίας των συνθηκών εμπορικής μεταβλητότητας στην περιοχή και ειδικότερα στους τομείς τεχνολογίας, όπου πιστεύουμε ότι υπάρχει  υψηλός και εντεινόμενος κίνδυνος προσοχής από την κυβέρνηση και τις ρυθμιστικές αρχές», αναφέρουν οι αναλυτές της Morgan Stanley, μεταξύ των οποίων ο Άνταμ Τζόνας.

Η Morgan Stanley αναμένει ότι η Tesla θα πωλήσει κατά μέσο όρο 165.000 οχήματα στην Κίνα ετησίως στο διάστημα μεταξύ 2020 και 2024, γεγονός που οδηγεί σε έκθεση περίπου 9 δισ. δολαρίων ετησίως εάν το προϊόν αξίζει 55.000 δολάρια. Παρ' όλα αυτά, στο δυσμενές σενάριο προβλέπεται ότι η Tesla χάνει έσοδα με συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους και απώλειες 16,4 δισ. δολαρίων.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα