Codelco: Αρνείται την πώληση στοιχείων μέσω δημόσιας εγγραφής

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2006 09:47

ΔΕΝ μελετά την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων σε ασήμι, μέσω δημόσιας εγγραφής στον Καναδά, η Codelco, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χαλκού στον κόσμο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Ivan Badilla.

«Το μέλλον των δραστηριοτήτων της εταιρείας στο ασήμι παραμένει αμετάβλητο», είπε σήμερα ο Badilla, απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας Toronto Globe and Mail, ότι η κρατική εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο των συνομιλιών με επενδυτικές τράπεζες για μια πώληση μετοχών στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ο Badilla, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα ύπαρξης των συνομιλιών ή μιας πώλησης στις ΗΠΑ.

Το δημοσίευμα ακολούθησε την αποκάλυψη της Codelco τον περασμένο μήνα ότι προσέλαβε την Goldman, Sachs & Co. για να αξιολογήσει την εταιρεία. Η Codelco έκανε και άλλα βήματα για να χρηματοδοτήσει το εξαετές της πρόγραμμα ύψους 12 δισ. δολ. για αύξηση της παραγωγής χαλκού κατά 52%, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης ομολόγων αξίας 500 εκατ. δολ., 30ετούς διάρκεια, που λήγουν τον Σεπτέμβριο. Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία joint venture με την China Minmetals Corp. για να προμηθεύσει χαλκό, αντί του ποσού των 440 εκατ. δολ. ή της χρηματοδότησης.

Η Codelco συζητούσε το θέμα μιας δημόσιας εγγραφής των περιουσιακών της στοιχείων σε ασήμι με επενδυτικές τράπεζες στη Ν. Υόρκη, πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τo σημερινό δημοσίευμα στην Globe and Mail, επικαλούμενη τραπεζίτες, που προσπαθούν να πάρουν τη δουλειά.

Οι τιμές του ασημιού υποχώρησαν 1,5% στα 9.625 δολ. η ουγγιά στις 3:29 μ.μ., ώρα Ν. Υόρκης. Οι τιμές του μετάλλου, έχουν σημειώσει διπλάσια άνοδο από την έναρξη του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα